Bingöl yolunda 2’si KCK’nın olmak üzere 3 arama noktası var

PKK tarafından başlatılan yol kapatma eylemi devam ediyor. Diyarbakır-Bingöl yolunu 23 gündür kapalı tutan örgüt, ikişer kilometre aralıklarla KCK Asayiş tabelası astıkları iki arama noktası oluşturdu.

Bingöl yolunda 2’si KCK’nın olmak üzere 3 arama noktası var

Güvenlik güçlerinin arama noktası ise örgütün bulunduğu yerden 5-6 kilometre uzaklıkta. Asker, arama noktasında zırhlı araçlarla güvenliği sağlamaya çalışıyor. Kocaköy-Lice arasındaki köylere gitmek isteyenler üç arama noktasından geçmek zorunda kalıyor.

Zaman'da yer alan habere göre, PKK’nın 23 Mayıs’tan beri kapattığı Diyarbakır-Bingöl karayolu hâlâ ulaşıma açılamadı. Güvenlik güçleri, yolu açmak için daha önce başlattığı operasyonda hendekleri kapatmıştı. Jandarma ikinci ve üçüncü müdahalede de yolu açmıştı. Ancak askerlerin bölgeden çekilmesiyle örgütün gençlik yapılanması YDG-H üyeleri eylemlerini tekrar başlattı. Bu sırada meydana gelen çatışmada bir eylemcinin hayatını kaybetmesi üzerine bölgede bulunan jandarma, anayol üzerindeki güvenlik noktalarını da kaldırdı. Örgüt, HDP’nin grup toplantısını yaptığı salı günü ise yola “KCK Asayiş” levhaları asarak arama noktası oluşturdu. PKK’nın Fis Ovası ile Çellik Köprüsü bölgesi olmak üzere iki arama noktası bulunuyor. Yolda güvenliğin kalmadığını belirten jandarma ise eylemin ilk başında olduğu gibi yine Kocaköy kavşağına arama noktası kurdu. Böylece aynı yolda 2’si KCK’nın biri askerin olmak üzere üç arama noktası yer almış oldu. Diyarbakır-Lice yolunda 2, Lice-Genç yolunda ise bir noktada eylem devam ediyor. Diyarbakır’dan Lice’ye gitmek isteyenleri jandarma, eski Hani yolundan gönderiyor. Diyarbakır’dan Bingöl’e ise ancak Elazığ üzerinden gidilebiliyor. Eylemin devam ettiği yolu bölgedeki köy araçları kullanıyor. Vatandaşlar önce askerin daha sonra örgütün arama noktasından geçiyor. Güvenlik güçleri, vatandaşlara sadece hangi köye gideceklerini sorarken örgüt mensupları kimlik kontrolü yapıyor.

Bu arada Diyarbakır İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri, önceki gün örgütün arama noktalarını kaldırmak için Fis Ovası’na geçti. Jandarma ekipleri, yolu kapatanlara müdahale etti. Biber gazı kullanarak grubu dağıtmak isteyen jandarmaya, taş ve molotof bombalarıyla karşılık verildi. Eylemcilerin yaşam ihtiyaçlarının karşılandığı çadırları kaldıran jandarmaya, 15 kişilik yüzü kapalı grup, el yapımı patlayıcılarla saldırdı. Jandarma ise biber fazı kullanarak grubu dağıtmaya çalıştı. Kısa süren gerginliğin ardından jandarma tekrar bölgeden ayrıldı. Askerin bölgeden ayrılmasının ardından örgüt, eylemlerine yeniden devam etti. Yol hâlâ ulaşıma kapalı.
<< Önceki Haber Bingöl yolunda 2’si KCK’nın olmak üzere 3 arama noktası... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER