Bir gecede çalınan 30 kamyonet bakın hangi ülkeden sinyal verdi

İstanbul’daki asayiş olaylarında son dönemde ciddi artış yaşanıyor. Ev ve işyeri soygunlarının yanı sıra bazı bölgelerde araç hırsızlıkları patlama yaptı.

Bir gecede çalınan 30 kamyonet bakın hangi ülkeden sinyal verdi

Ataşehir ilçesindeki Ferhatpaşa Mahallesi’nden bir gecede 30 kamyonet birden çalındı. Panik yaşayan halk Emniyet’e başvurdu ama herhangi bir çözüm bulunmadı. Hırsızlık vakalarının önlenememesi üzerine esnaf, çareyi dükkan önünde demir sopalarla nöbet tutmakta buldu. Aracı çalınan B.Y. kamyonetinin içindeki GPRS cihazının verdiği sinyalin Suriye’den geldiğini söyledi. İsmini vermeyen başka bir esnaf da kaybolan kamyonetini Suriye’de bulduğunu ancak ölüm tehlikesi sebebiyle alamadığını ifade etti.

Son dönemde özellikle İstanbul’da asayiş olaylarında ciddi artış yaşanıyor. Ev ve işyeri soygunlarının yanı sıra bazı bölgelerde araç hırsızlıkları patlama yaptı. Bunlardan biri de Ataşehir Ferhatpaşa Mahallesi. Sanayinin en yoğun olduğu yerlerden biri olan mahallede esnafın gözüne araçlarının ne zaman çalınacağı korkusuyla uyku girmiyor. 10 günde yüzlerce aracın çalındığı, 15 evin ve çok sayıda işyerinin soyulduğu mahallede esnaf ve vatandaşlar tedirgin. Mağdurlar, polisin kendileriyle yeterince ilgilenmediğinden şikayetçi. Öyle ki bu mahalleden çalınan kamyon ve kamyonetlerden içerisinde GPRS cihazı bulunanları iç savaşın yaşandığı Suriye’den sinyal vermiş. Bu da hırsızların uluslararası çalıştığı, İstanbul’dan çaldıkları araçları Suriye’ye geçirip sattıklarını ortaya koyuyor.

Bölgedeki güvenlik güçlerinin gerekli önlemleri alamadığı için özellikle geceleri demir sopalarla nöbet tuttuklarını vurgulayan esnaf B.Y. yetkililerin bu hırsızlara göz yumduğunu iddia ediyor. 35 bin TL değerindeki aracı çalınan esnaf, hemen her gün yeni hırsızlık vakalarının yaşandığını ifade ediyor. Aracı çalınan bir diğer esnaf B.Y. de GPRS cihazının verdiği sinyalin Suriye’den geldiğini aktarıyor. İsmini vermeyen başka bir esnaf da çalınan kamyonunu Suriye’de bulduğunu ancak ölüm tehlikesi sebebiyle gidip aracını alamadığını belirtiyor.

A.K.A. isimli esnaf ise “Mahallemizde huzur kalmadı. Can güvenliğimiz de tehlikede. Her gün aracımız çalınacak mı korkusuyla yaşıyoruz. Bu asayiş sorunu çözülene kadar çalışanlarımla nöbet tutmaya devam edeceğim.” diyor. Elektrik lambalarının yanmamasının hırsızların ekmeğine yağ sürdüğünü aktaran mahalle sakinleri, bu durumun hırsızları daha da rahatlattığını ifade ediyor. K.A. isimli esnaf da, “Benim aracım çalınmadı. Ama acaba ne zaman çalınacak korkusuyla yaşıyorum. Mahallede devriye gezen polis ekibi göremiyoruz.” diyor. M.A.’nın 45 bin TL değerinde aracı da sahibi olduğu pastanenin önünden gece yarısı çalınmış. Aracı çalındıktan sonra polis merkezine gittiğini söyleyen M.A. Emniyet’ten destek göremediğinden sitem ediyor.

Mahalle halkı, hırsızların çok profesyonel olduğunu, bir aracı 2 dakika içinde çalıştırıp götürebildiklerini anlatıyor. Bölge esnafı, “O çalışıp didiniyoruz, kazandığımızın vergisini veriyoruz ama adamın biri geliyor arabalarımızı çalıp götürüyor. Büyük bir asayiş sıkıntısı var. Can güvenliğimiz de yok.” şeklinde konuşuyor. Mahalleliler, sokak lambalarının yanmamasının da hırsızların ekmeğine yağ sürdüğünü belirterek şunları söylüyor: “Belki kamera kayıtlarında hırsızların yüzünü polis tespit edebilirdi ama elektrik lambaları yanmıyor.”
<< Önceki Haber Bir gecede çalınan 30 kamyonet bakın hangi ülkeden sinyal... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER