Bir 'büyük vurgun' iddiası daha ortaya çıktı!

Sayıştay raporuna göre DHMİ, güvenlik hizmetleri dolayısıyla 6 milyon 498 bin lira zarara uğratıldı.

Bir 'büyük vurgun' iddiası daha ortaya çıktı!

CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, güvenlik şirketine yatırılan bu paranın AKP’li milletvekili aday adayına gitmiş olabileceğini iddia etti.

Yurt Gazetesi'nden Hüseyin Şimşek'in haberine göre, Sayıştay raporu Devlet Hava Meydanları İşletmeleri'nde (DHMİ) bir usulsüzlüğü daha ortaya çıkardı. Yurt Gazetesi’nin, ulaştığı ve KİT Komisyonu’nda gündeme gelecek olan Sayıştay belgesine göre, DHMİ güvenlik hizmetleri dolayısıyla 6 milyon 498 bin lira zarara uğratıldı. DHMİ ile ilgili Sayıştay raporu, önümüzdeki hafta Meclis KİT Komisyonu’na gelecek. CHP'li KİT Komisyonu üyeleri, 2012 tarihli Sayıştay raporlarını komisyon üyelerine sunacak. Sayıştay raporunda konunun araştırılmaya başlanma sebebi olarak yüklenici firmalardan birinin başvurusu gerekçe gösteriliyor. Raporda, 2005 yılından 2012 yılına kadar, 7 yıllık süreçte hizmet alımlarına ilişkin değerlendirme hatası sebebiyle yanlış uygulama olduğu iddiasının araştırılmaya değer görüldüğü belirtiliyor. Bunun üzerine 1 Mart 2012 tarihinde hizmet alımı yapılan firmalara asgari ücret artış nedeni ile yapılan fiyat farkı ödemelerinin soruşturulması konusunda Teftiş Kurulu’nun görevlendirildiği de vurgulanıyor.

Hatalı i·şlem tespi·t edi·ldi·
Bu görevlendirmenin ardından Teftiş Kurulu’nun 18 Temmuz 2012 tarihinde onaylanan raporunda asgari ücret artışından kaynaklanan fiyat farkı hesap ve denetlemelerinde hatalı işlem tespit ediliyor. Raporda ayrıca, Özel Güvenlik Hizmeti alımına ilişkin fiyat farkı ödemelerinde 2011 yılı Kasım ayı ve Teknik Hizmet alımına ilişkin fiyat farkı ödemelerinde ise 2012 yılı Şubat ayı itibariyle hatalı uygulamaya son verildiği saptanıyor. Teftiş Kurulu Raporu’nun sonuç bölümünde ise 6 milyon 498 bin liralık zarar tespit edildiği ifade edilerek şöyle deniliyor: “Yüklenici firmalar tarafından fazla hesaplanarak düzenlenen fiyat farkı fatura tutarlarında aynen ödenmesi sonucu toplam olarak 6.498.135,35 lira kurum zararı meydana geldi.”

USULSÜZ BEDEL AKP’Lİ ADAYA MI GİTTİ?

Konu ile ilgili Yurt Gazetesi’ne konuşan CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, vahim iddialardan endişe duyduğunu dile getirdi. DHMİ’de uzun yıllardır yolsuzluk iddiaları dolaştığını söyleyen Sarıbaş, önümüzdeki hafta KİT Komisyonu’na kabarık bir dosyayla gideceklerini söyledi. Önümüzdeki hafta olağanüstü toplanacak KİT Komisyonu’nda gündeme getirecekleri belgelere değinen Sarıbaş, güvenlik şirketine 6 milyon 500 bin lira fazla yatırılan paranın AKP’li milletvekili aday adayına gitmiş olabileceğini söyledi. Raporlarda Yeni Yıl Güvenlik Şirketine kurum kasasından fazladan 6 milyon 500 bin lira yatırıldığını söyleyen Sarıbaş, Yeni Yıl Güvenlik Firması’nın sahibinin 2011 Genel Seçimleri’nde Van’dan AKP Milletvekili Aday Adaylığı için başvuran Servet Yenitürk olduğunu belirtti. Sayıştay Raporu’nun hizmet alımı bölümüne dikkat çeken Sarıbaş, Temizlik Hizmeti, Araç Kiralama, Taşıma Hizmeti, Sağlık Hizmeti ve Teknik İşletim Hizmetleri’ne karşılık sadece Güvenlik Hizmeti’ne ödeneğin yarısının ayrılmasına anlam veremediklerini dile getirdi.

DHMİ’den açıklama
DHMİ Genel Müdürlüğü, haklarında çıkan yolsuzluk davası haberleri sonrası resmi internet sitesinden kınama yayınlayarak “Adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz” dedi. DHMİ’de hukuka yansıyan tüm yolsuzlukların Genel Müdür Orhan Birdal tarafından ortaya çıkarıldığı savunulan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Yöneticilerimizi ve kuruluşumuzu yıpratmaya yönelik bu beyhude ve kasıtlı çamur atma çabalarını esefle kınıyoruz.”Yurt Gazetesi
<< Önceki Haber Bir 'büyük vurgun' iddiası daha ortaya çıktı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER