Burhan Özfatura'dan 'gerginlik' uyarısı

Burhan Özfatura, iftira ve yalan kampanyalarının toplumu gerdiğine dikkat çekti.

Burhan Özfatura'dan 'gerginlik' uyarısı

İzmir eski Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura, iftira ve yalan kampanyalarının toplumu gerdiğine dikkat çekti.

Geçen hafta Ege Üniversitesi’nde çıkan olaylarda Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun bıçaklanarak hayatını kaybetmesinin, ülkedeki gerilimi daha da tırmandırdığını söyleyen Özfatura, “Basiretin ve ferasetin en fazla hakim olması gereken bir dönem yaşıyoruz.” diyerek, gençlere oyunlara alet olmamaları çağrısında bulundu.

'ANKARA BÜTÜN TOPLUMU GERİYOR'

Özfatura, konuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu: “Türkiye’de Ankara’daki gerilim, uygulanan dışlama, iftira ve yalan kampanyaları tüm toplumu geriyor. Ben 1975-1984 yılları arasında Ege Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde 10 sene hocalık yaptım. 12 Eylül öncesinde Hocaefendi’nin uzlaştırıcı, ortamı yumuşatıcı, sertliği tenkit edici konuşmaları, İzmir’de o kavgaların büyük ölçüde sonuçlanmasını sağladı, yani bu kadar kan akmadı. Şimdi TBMM’de her gün uygulanan beyin yıkama operasyonu, vatan için çalışan, özellikle teröristler için hayatını ortaya koyan polislere karşı yürütülen kampanyalar tüm toplumu geriyor.

'AKP SEÇİM İÇİN TOPLUMU DAHA DA GERECEKTİR'


Bunu Bülent Arınç da açık ve net ifade etti. Toplumun yüzde 50’si iktidardan nefret ediyor. Bu nefret ortamında o pırıl pırıl evlatlarımızın genç yaşta hayatını kaybetmesi, çok üzücü ve gelecek açısından çok endişe verici ama öyle görülüyor ki AKP, haziran seçimlerinde mutlaka iktidar olmak için bu ortamı daha da gerecektir. Devamlı olarak böyle hayali düşmanlar icat edecektir. Bir uzlaşma ve kardeşlik ortamının oluşmasına imkan vermeyecektir. Herkesin bu dönemde çok dikkatli ve titiz olması gerekiyor. Oyunlara alet olmaması gerekiyor.”

CHA
<< Önceki Haber Burhan Özfatura'dan 'gerginlik' uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER