Çamlıca Tüneli, belediye meclisinde kabul edildi

Üsküdar Çamlıca ile Libadiye arasında yapılması planlanan tünel inşaatı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde oy çokluğuyla kabul edildi.

Çamlıca Tüneli, belediye meclisinde kabul edildi


Üsküdar Çamlıca ile Libadiye arasında yapılması planlanan  tünel inşaatı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde oy çokluğuyla kabul edildi. Tünelin Çamlıca Camii'ne gidiş için planlandığını söyleyen CHP'li meclis üyeleri, "Tünelin sonunda çıkış yok. Yolun sonu duvar, otopark." diyerek karara tepki gösterdi. 

İBB Meclisi kasım ayı oturumları Saraçhane’deki meclis binasında sürüyor. Oturumların beşinci gününde Çamlıca-Libadiye arasına yapılması planlanan tünel hakkındaki raporun görüşülmesi tartışmalara yol açtı. CHP’li üyeler tünelin sadece Çamlıca Camii’ne gidiş için planlandığını savunarak tünelin otoparka çıktığını iddia etti. AK Partililer ise tünelin bir gereklilik arz ettiğini savunarak Çamlıca Tepesi'ne ulaşım sağlanacağını söyledi. Gergin bir havada devam eden görüşmelerin ardından rapor oy çokluğu ile kabul edildi. 

"TÜNELİN SONUNDA ÇIKIŞ YOK"

İBB Meclisi CHP Grup Sözcüsü Tonguç Çoban, Çamlıca Camii’nin etrafında cami cemaati olmadığını savunarak, tünelin camiye özel olarak yapılmak istendiğini söyledi. Çoban “Mecidiyeköy’den teleferikle başka ulaşım yollarıyla buraya işlevlik kazandırılmak isteniyor. Libadiye’den bir tünel yapılacak ve 3 kilometre (gidiş-geliş toplam) bu tüneli kazacaksınız ama yolun sonu duvar. Yolun sonu otopark. Yaptığınız tünelin sonunda çıkış yok." diye konuştu.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Trafik ve Ulaşım Komisyonu üyesi Yunus Can ise şöyle konuştu; “Üsküdar’da halen yapılmakta olan camiye özel olarak yapılan tünel geleceğe dönük ciddi bir yoğunlaşmaya, tünelde araçların mahsur kalmasına yol açabilecek derecede tehlikeli bir iş. Biz buna grupça hayır dedik. Ancak, tünelin yapımı, oy çokluğuyla onaylandı. Bizim iki kaygımız var. Tünelde özellikle dini bayramlarda, kandillerde yoğun bir trafik yaşanacağı biliniyor. Bu da senede 5-10 defayı geçmez. Ama ciddi bir yoğunluk ve tünelde sıkışma olabileceği için tehlike arz ediyor.” 

'BÖYLE BİR ŞEYİN YAPILMASI GÜNAHTIR'

Tünel inşasında bir kilometrenin maliyetinin yaklaşık 12-15 milyon dolar civarında olduğunu kaydeden Can, “Burada 35-40 milyon dolarlık bir masraf söz konusu. Bunu ne adına yapıyorsunuz? Tünelde yaşanacak yoğunlaşma sebebiyle zehirlenme söz konusudur. Dolayısıyla o tünelin camiye gidene faydası olmayacaktır. Genel anlamda kamu israfının önünü açacaktır. Böyle bir şeyin yapılması günahtır.” diye konuştu. 

CİHAN
<< Önceki Haber Çamlıca Tüneli, belediye meclisinde kabul edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER