Cemaat'i bitirme planı neden yalanlanmıyor?

Son açıklamalar kafa karıştırıyor. Nedense yalanlanmayan bu iddialarsa bir yere çıkıyor: Camia'ya yönelik bitirme planı mı işliyor?

Cemaat'i bitirme planı neden yalanlanmıyor?

Bugün Gazetesi Ankara Temsilcisi Adem Yavuz Arslan, iktidara yakın medyada yazıp çizen bazı kişilerin dillerinden düşürmedikleri 'Cemaati bitirme planı'nı yazdı. Bütün delillerin planın uygulamaya konulduğunu gösterdiğini belirten Arslan sordu: Cemaat'i bitirme planı neden yalanlanmıyor?
İşte o yazı

***

Ders­ha­ne­ler tar­tış­ma­sı baş­la­dı­ğın­dan bu ya­na ba­zı ya­zar­lar, Ca­mi­a’­ya yö­ne­lik “pa­ra­lel ya­pı­lan­ma­”, “ör­gü­t” ve “çe­te­” gi­bi bir­bi­rin­den çir­kin ya­kış­tır­ma­lar ya­pı­yor.

Bu isim­le­re son ola­rak ga­ze­te­ci/ya­zar Ab­dur­rah­man Di­li­pak ek­len­di.

Ön­ce­ki gün ya­yın­la­nan “O­yun de­şif­re ol­du­“ baş­lık­lı ya­zı­sın­da, ‘u­zun sü­re­dir Ca­mi­a’­ya yö­ne­lik bir ope­ras­yon ha­zır­lı­ğı ya­pıl­dı­ğı­nı, ken­di­si­nin bu du­ru­mu 6 ay­dır bil­di­ği­ni söy­lü­yor.

İd­di­ası­na gö­re ope­ras­yo­nun düğ­me­si­ne ocak ayın­da ba­sı­la­cak.

Bu id­di­anın dün ya­lan­lan­ma­sı­nı, Ca­mi­a’­yı bi­tir­me­ye yö­ne­lik hü­kü­me­tin ay­lar ön­ce­si­ne uza­nan bir ha­zır­lı­ğı ol­ma­dı­ğı­nın açık­lan­ma­sı­nı bek­le­dim.

Ma­ale­sef her ko­nu­da ya­lan­la­ma ya­pan isim­ler bu şok id­di­a ko­nu­sun­da ses­siz kal­dı­lar.

Fiş­le­me­ler bu ne­den­le mi?

Hal böy­le olun­ca Ta­raf ga­ze­te­si­nin or­ta­ya çı­kar­dı­ğı, 2013 yı­lın­da da de­vam eden ya­sa dı­şı fiş­le­me­le­rin bu ama­ca mı yö­ne­lik ger­çek­leş­ti­ril­di­ği so­ru­su is­ter is­te­mez ak­la ge­li­yor.

Yi­ne “Hu­kuk, de­mok­ra­si­nin il­ke­le­ri ve eği­ti­min için­de bu­lun­du­ğu şart­lar el­ver­me­di­ği hal­de, hiç­bir hak­lı ge­rek­çe su­nul­ma­dan giz­li­ce ha­zır­la­nan ders­ha­ne­le­ri ka­pat­ma ça­lış­ma­sı ve ıs­ra­rı da bu pla­nın bir par­ça­sı mı­“ şüp­he­si do­ğu­yor.

Yi­ne yol­suz­luk ope­ras­yo­nu­nun ar­dın­dan baş­la­yan “Med­ya­dan Ma­li­ye­’ye, Em­ni­ye­t’­ten MA­SA­K’­a ka­dar ge­niş yel­pa­ze­de­ki tas­fi­ye­ler de bu ça­lış­ma­la­rın so­nu­cu mu­“ so­ru­su ak­la ge­li­yor.

Ben­zer bir tas­fi­ye fur­ya­sı da “7 Şu­ba­t” ba­ha­ne edi­le­rek ge­niş bir yel­pa­ze­de, hat­ta Mil­li Eği­ti­m’­de bi­le uy­gu­lan­dı.

Uzun sü­re­dir İd­ris Na­im Şa­hi­n’­in de işa­ret et­ti­ği ik­ti­da­ra ya­kın “o­li­gar­şik bir kad­ro­” her ta­şın al­tın­da Ca­mi­a’­yı ara­mak ve AK Par­ti­’nin Ca­mi­a’­ya ta­vır al­ma­sı­nı sağ­la­mak için kam­pan­ya yü­rü­tü­yor...

Dün­ya­nın dört bir ya­nın­da eği­tim hiz­me­ti ve­ren ve Tür­ki­ye­’nin tek kü­re­sel mar­ka­sı olan Ca­mi­a’­nın böy­le bir kum­pa­sın he­de­fi ha­li­ne ge­ti­ril­me­si­ni, mu­ha­fa­za­kâr de­mok­rat bir ik­ti­dar ta­ra­fın­dan böy­le bir ope­ras­yo­nun yü­rü­tül­me­si­ni in­sa­nın ne ak­lı ne de iza­nı ka­bul edi­yor.

Ne var ki, ik­ti­dar söz­cü­le­rin­den hiç­bi­ri­si de çı­kıp, bu id­di­ala­rın ya­lan ve yer­siz ol­du­ğu­nu söy­le­mi­yor.

Hat­ta ak­si ih­ti­ma­li güç­len­di­re­cek açık­la­ma­lar ya­pı­yor­lar.

Si­si ile ay­nı tu­za­ğa düş­mek!

Mı­sı­r’­da Si­si yö­ne­ti­mi­nin Müs­lü­man Kar­deş­le­r’­e yö­ne­lik ger­çek­leş­tir­di­ği ope­ras­yo­nun, “ör­gü­t” ilan edi­lip ya­sak­lan­ma­sı­nın, mü­es­se­se­le­ri­ne el koy­ma­sı­nın ve zul­mü aşan tu­tuk­la­ma fur­ya­sı­nın ben­ze­ri­nin Ca­mi­a’­ya yö­ne­lik ik­ti­dar eliy­le ger­çek­leş­ti­ri­le­ce­ği id­di­ala­rı kar­şı­sın­da ses­siz ka­lın­ma­sı­nı ne ile açık­la­ya­ca­ğız?

Di­li­pak, AK Par­ti­’ye yö­ne­lik “ka­se­t” ve “yol­suz­lu­k” ope­ras­yon­la­rı ge­le­ce­ği­ni de ay­lar ön­ce ka­le­me al­mış ve hü­kü­me­ti uyar­mış­tı...

Şim­di de “Er­ge­ne­kon ve Bal­yo­z’­dan da­ha il­gin­ç“ di­ye ta­nım­la­dı­ğı, ken­di­si­nin 6 ay­dır ha­ber­dar ol­du­ğu bir Ca­mi­a’­ya yö­ne­lik bir ope­ras­yon ha­zır­lı­ğın­dan bah­se­di­yor.

Ön­ce­den bi­li­nen olay­la­rın akı­şı­na ba­kı­lır­sa, “Ka­set ve yol­suz­luk olay­la­rı Ca­mi­a’­nın üze­ri­ne yı­kıl­mak için ön­ce­den mi plan­lan­dı­“ so­ru­su ak­la ge­li­yor.

Di­li­pa­k’­ın, ya­zı­sın­da di­le ge­tir­di­ği ik­ti­da­rın ba­zı isim­ler­den des­tek ala­rak ay­lar­dır Ca­mi­a aley­hi­ne kap­sam­lı bir ope­ras­yon için ça­lış­ma­lar yü­rüt­tü­ğü id­di­ası da ye­ni­lir yu­tu­lur cins­ten de­ğil.

Doğ­ru­su, bu ve bu tarz mak­sat­lı id­di­ala­rın ya­lan­la­na­ca­ğı umu­du­mu ha­len sür­dü­rü­yo­rum...

Tek ga­ye­le­ri “Al­la­h’­ın rı­za­sı­nı ka­zan­ma­k” olan inanç­lı in­san­la­ra yö­ne­lik böy­le bir ça­lış­ma var­sa, o ça­lış­ma­yı yü­rü­ten­le­rin ve par­ça­sı olan­la­rın ne­ye ve ki­me hiz­met et­tik­le­ri­ne iyi bak­mak la­zım.

AK Par­ti ger­çek­ten kö­kü dı­şa­rı­ya uza­nan bir ope­ras­yon kay­gı­sı ta­şı­yor­sa, ken­di­si­ne kum­pas ku­rul­du­ğu­nu dü­şü­nü­yor­sa, ken­di­si­ni ta­ba­nı ile ça­tış­ma­ya iten­le­re, iş­te bu çir­kin id­di­ala­ra ve bu id­di­ala­rı di­le ge­ti­ren­le­re iyi bak­ma­lı...
<< Önceki Haber Cemaat'i bitirme planı neden yalanlanmıyor? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER