Cezaevi arkadaşlarını istemiyor!

Ömür boyu hapse mahkum terörist elebaşısı Abdullah Öcalan, beraber kaldığı mahkumlardan şikayetçi.

Cezaevi arkadaşlarını istemiyor!

İmralı adasında tecrid edildiği yönündeki örgüt propagandasını ortadan kaldırmak için Öcalan'ın yanına gönderilen ve hepsi PKK ve TİKKO üyesi olan hükümlüler kendilerini terörist elebaşına beğendiremedi.   

2009 yılından bu yana İmralı’da beraber kaldığı 4’ü PKK’lı biri TİKKO üyesi 5 mahkumun adadan gönderilmesini isteyen Öcalan'ın  mahkumlarla arasının bozuk olduğu ortaya çıktı.

Başbakan Erdoğan'ın milletvekilleri ile gruplar halinde yaptığı toplantıda bu bilgiyi paylaştığı ve 'Öcalan’ın yanına adam da verdik. Kendi istediği isimler olmasına rağmen, yanındakilerden rahatsız, gitmelerini istiyor' dediği ifade edilirken Erdoğan'ın örgüt propagandasını da böylelikle kırdıklarına vurgu yaptığı belirtildi.

KİMLER VAR?

İmralı Cezaevinde Öcalan ve 5 mahkum bulunuyor. Kapasitesi 9 kişi olan cezaevinde, hükümlüler, haftada 3 saat sohbet toplantısı yapabiliyor, Salı ve Cuma günleri de basket ve voleybol oynayabiliyor. Öcalan ile birlikte İmralı’da kalan 5 isim şunlar:

ŞEYHMUS POYRAZ: PKK hükümlüsü. Ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum. 2005’te Öcalan’ın tecrit koşullarının kaldırılması için ölüm orucu yaptı. Sri Lanka’da Tamil gerillalarına yönelik baskıları protesto için de açlık grevi yaptı.

CUMALİ KARASU: PKK hükümlüsü. 12 Şubat 1994’te Tuzla Tren İstasyonu’na düzenlenen 5 yedeksubay adayının öldüğü, 16 askeri öğrenci ve 11 erin yaralandığı bombalı saldırıyı gerçekleştirdi. Ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum.

BAYRAM KAYMAZ: PKK hükümlüsü ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum. Öcalan yakalandığında kendisini yakmak istedi. AİHİM’e açtığı davada, Türkiye 5 bin euro tazminat ödedi.

HASBİ AYDEMİR: PKK hükümlüsü. 1998’de Bingöl’de güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada yakalandı. Ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkûm edildi. Kırıkkale F Tipi Cezaevi’nden getirildi. 

HAKKI ALKAN: TİKKO üyesi. Ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkûm edildi. 1999’da, yurtdışından Türkiye’ye giriş yaparken yakalandı. Kırıkkale F Tipi Cezaevi’nden İmralı’ya nakledildi. AİHM’e Türkiye aleyhinde davalar açtı.

<< Önceki Haber Cezaevi arkadaşlarını istemiyor! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER