Cizre'deki 'paralel' söylemlerinin arkasındaki şok gerçek!

İnsan Hakları Derneği (İHD) yöneticilerinin Şırnak’ın Cizre ilçesindeki olayları araştırmak için kurduğu heyet, çalışmalarını tamamladı.

Cizre'deki 'paralel' söylemlerinin arkasındaki şok gerçek!

Heyetin hazırladığı rapor, dün basın toplantısı ile açıklandı. Raporda, hükümet tarafından dile getirilen ‘paralel’ söyleminin failleri koruduğuna dikkat çekildi. 4’ü çocuk 6 kişinin hayatını kaybettiği olayların YDG-H ile HÜDA-PAR arasındaki çatışmalardan kaynaklanmadığı ifade edildi.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaşanan olaylar son dönemde Türkiye’nin en önemli gündem maddelerinden birisi oldu. Yaşananlar herkesin aklına “Acaba 90’lı yıllara geri mi dönüyoruz?” sorusunu getiriyor. İnsan Hakları Derneği (İHD) yöneticilerinin Cizre’deki olaylarla ilgili oluşturduğu araştırma heyeti, çalışmalarını tamamladı. Heyetin hazırladığı rapor, dün basın toplantısı ile açıklandı. Raporda, hükümet tarafından dile getirilen ‘paralel’ yapı söyleminin failleri koruyan bir şey olduğuna dikkat çekildi. 4’ü çocuk 6 kişinin hayatını kaybettiği olayların YDG-H ile HÜDA-PAR arasındaki çatışmalarından kaynaklanmadığı iddia edildi.

İHD Genel Başkan Yardımcısı Osman Süzen, 2 hafta içinde ilçede yaşanan ölümlerin vatandaşları tedirgin ettiğini belirterek şunları söyledi: “Can güvenliğinin kalmadığı düşüncesi üzerine yurttaşlar tarafından, kendilerine yönelik kim tarafından yapıldığı bilinmeyen saldırılara karşı korunmak amacıyla ilçede bulunan Cudi, Nur ve Yafes mahallelerinin girişlerine birkaç metreyi bulan hendekler kazılmıştır. Son olarak 14 Ocak 2015 tarihinde Nihat Kazanhan isimli 12 yaşındaki çocuk, arkadaşları ile Yafes Mahallesi’ndeki tepelikte oyun oynadığı sırada başına isabet eden kurşunla yaşamını yitirmiştir. 27 Aralık 2014 tarihinden, incelemede bulunduğumuz 17 Ocak 2015 tarihine kadar ilçede 4’ü çocuk olmak üzere 6 yurttaş yaşamını yitirmiştir.” 90’lı yıllarda görülen yargısız infazlara benzer bir yöntemin farklı bir konsepte evrilerek devam ettirilmek istendiğini kaydeden Süzen, Cizre’de görev yapan emniyet birimi çalışanlarının tamamı değiştirilmediği sürece infazların sürme tehlikesinin olduğunu savundu.ZAMAN
<< Önceki Haber Cizre'deki 'paralel' söylemlerinin arkasındaki şok gerçek! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER