Cumhurbaşkanı Gül sinyali verdi!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Türkmenistan'da gündeme ilişkin soruları cevapladı, alkol düzenlemesiyle ilgili onay sinyalini de verdi.

Cumhurbaşkanı Gül sinyali verdi!

  • Cumhurbaşkanı Gül: "Yasak değil satışın yeniden düzenlenmesiyle ilgili kurallar sözkonusu."
  • Suriye'nin geleceği konusunda temkinli ve kaygılı konuştu.
  • 3. köprünün adının Yavuz Sultan Selim olmasını, "Hepimizin ortak fikri" şeklinde açıkladı.

İki günlük resmi ziyaret için Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'a gelen Cumhurbaşkanı Gül TBMM'de kabul edilen ve onay için Köşk'e gönderilen alkol düzenlemesiyle ilgili onay sinyali verdi. Gül "Alkol yasağı falan diyorlar, yasak değil satışın yeniden düzenlenmesiyle ilgili kurallar sözkonusu" diye konuştu. Gül başka ülkelerden örnek verdi ve "İskandinav memleketleri, ABD, Avrupa ülkelerinde de var benzer uygulamalar, niye bu kadar tartışılıyor anlayamadım" dedi..

Cumhurbaşkanı Gül, Taksim Gezi Parkı'nın yıkılması konusundaki tartışmaları ise "Belli bir gelişmişlik seviyesine ulaşmış ülkelerin tartışmaları" olarak yorumladı. Gül, bundan 10 yıl önceki tartışmalara bakarsanız insan hakları,  faili meçhuller gibi konular vardı. Bugünkü tartışmalar ekonomik ve demokratik gelişmesi olmuş ülkelerde meydana gelir" dedi.

Cumhurbaşkanı Suriye'nin geleceği konusunda temkinli ve kaygılı konuştu. Nereye varır nerede durur tahmin etmek kolay değil. Ümit ederim Cenevre konferansında önemli bir gelişme söz konusu olur açıklamasında bulundu. Gül "En kötüsü Suriye'nin parçalanması olur" dedi ve mezhep savaşına dönüşme durumunun İslam dünyasının kaldıramayacağı bir sonuç olacağını vurguladı. Cumhurbaşkanı; "Çözüm için Rusya ve İran'ı bu işe sokmadan olmaz" dedi.

Abdullah Gül son olarak, İstanbul'a yapılacak 3. köprünün adını Yavuz Sultan Selim olmasını "Hepimizin ortak fikri" diyerek açıkladı.

Samanyolu Haber
Türkmenistan-Aşkabat

<< Önceki Haber Cumhurbaşkanı Gül sinyali verdi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER