Cumhurbaşkanı Gül'den 'Apple' mesajı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Apple’ın CEO’su Tim Cook ile görüştü, detayları Twitter'dan paylaştı.

Cumhurbaşkanı Gül'den 'Apple' mesajı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Apple’ın CEO’su Tim Cook’tan başta Ar-Ge olmak üzere Türkiye’deki görünürlüğünü artırmasını istedi. Gül, resmi Twitter hesabından Cook’la görüşmesine dair detayları paylaştı. 

Cumhurbaşkanı Gül, Apple CEO’su Tim Cook ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü’nde kabul etti. Görüşmede Cumhurbaşkanı Gül, Apple’ın CEO’su Cook’tan Türkiye’de Ar-Ge çalışmalarına sağlanan teşvik ve vergi kolaylıklarını daha iyi incelemelerini ve sonrasında da bu alanda yatırım yapmalarını istedi. Akşam saatlerinde ise Gül, görüşmeye dair detayları Twitter hesabından takipçileri ile paylaştı. 

Cumhurbaşkanı Gül şunları ifade etti: ‘‘Geçen yıl Silikon Vadisi'nde Apple'ı ziyaret ettiğimde Tim Cook'u Türkiye'ye davet etmiştim. Kendisi bugün beni ziyarete geldi. Bilişim teknolojilerinin geleceği ile ilgili güzel bir sohbet yaptık. Apple'ın Türkiye'nin geleceğine güvenip, Ar-Ge başta olmak üzere Türkiye'deki görünürlüğünü artırmasını istedim. Tim Cook da bana nisanda İstanbul'da açılacak mağazalarına gösterdikleri özenden ve bunun dışarıda da çok ilgi çekeceğinden bahsetti.’’



<< Önceki Haber Cumhurbaşkanı Gül'den 'Apple' mesajı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER