Darbe raporu mahkemeye ulaştı!

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu tarafından hazırlanan rapor, 2 ciltlik kitap halinde mahkemeye ulaştı

Darbe raporu mahkemeye ulaştı!

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral  İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile emekli  Tuğgeneral Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu 67'si tutuklu 275 sanıklı  ''Ergenekon'' davasının 275. duruşması başladı.

         İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumları  Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda görülen duruşmaya, CHP İzmir Milletvekili  Mustafa Balbay, CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, gazeteci  Tuncay Özkan ve emekli orgeneraller Hurşit Tolon ve Hasan Iğsız'ın da aralarında  bulunduğu 38 tutuklu sanık katıldı.

         Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Ankara GATA'da  tedavi gören Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler, emekli  tuğgeneraller Veli Küçük ve Levent Ersöz ile İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu  Perinçek'in de aralarında bulunduğu 29 tutuklu sanık ise duruşmaya gelmedi.

         Bu davadan tutuksuz yargılanan ''Odatv'' davasının tutuklu sanığı Yalçın  Küçük de duruşmada hazır bulundu.
         Duruşmada ara kararlar üzerine dosyaya gelen evrakları okuyan Mahkeme  Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese, TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu  tarafından Kasım 2012'de hazırlanan raporun, 2 ciltlik kitap halinde ve ekindeki  1 harddisk ile mahkemeye gönderildiğini belirtti.
<< Önceki Haber Darbe raporu mahkemeye ulaştı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER