Davutoğlu'ndan TIR şoförleriyle ilgili açıklama! İlk fotoğraf

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu: 33 şoförümüz başkonsolosumuz tarafından teslim alındı...

Davutoğlu'ndan TIR şoförleriyle ilgili açıklama! İlk fotoğraf

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Musul'da bir süre önce alıkonulan Türk tır şoförlerinin serbest bırakıldıktan sonra Türk yetkililerce teslim alındığını ve şu an Erbil'e hareket halinde olduklarını açıkladı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, IŞİD tarafından 10 Haziran'da Musul'da kaçırıldıktan sonra bugün özgürlüklerine kavuşan 32 Türk şoförüyle ilgili açıklama yaptı.

Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanlığı'nda düzenlediği basın toplantısından satır başları:

- Türkiye Irak’la iç içe bir ülke olarak Irak’ın her yerinde vatandaşları olan bir ülkedir. Bu tür olağanüstü durumlarda riskli durumlar ortaya çıkar. O günden bu yana Türk vatandaşlarımızla ilgili çalışmaları sürdürüyoruz.

- Dün akşam itibarıyla olumlu bazı gelişmelerin ilk haberlerini almıştık. Vatandaşlarımız güvenli alana gelmedikçe ve bizzat ben seslerini duymadıkça açıklama yapmıyoruz.

- 32 şoförümüz bundan 15-20 dakika önce Başkonsolosumuz tarafından teslim alındı. Şu anda Erbil’e hareket halindeler. Müslüm Görmez Bey'le telefonda görüştüm. Sağlıkları iyi. Bir vatandaşımız için özel bir muayene gerekebilir ama bir sıkıntı yok. Şoförleri Erbil Konsolosu teslim aldı

IŞİD'in bugün serbest bıraktığı 32 Türk TIR şoförü gittikleri Mahmur Kaymakamlığı'nda Türkiye'nin Erbil Başkansolosu Mehmet Akif İnam tarafından teslim alındı. IŞİD'in bugün serbest bıraktığı 32 Türk TIR şoförü öğleden sonra Mahmur İlçesi'ne ulaştı. Şoförler, Mahmur Kaymakamlığı'nda Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam tarafından alındı. Başkonsolos İnam, şoförlere geçmiş olsun dileğinde bulunduktan sonra kısa bir konuşma yaparak, uçakla Erbil'den Ankara'ya gönderilebileceklerini belirterek, "Medyaya konuşmayın" diyerek uyarıda bulundu. Şoförler burada kısa süre kaldıktan sonra konsolosluk yetkilileriyle birlikte otobüsle Erbil'e gitmek üzere yola çıktı.

<< Önceki Haber Davutoğlu'ndan TIR şoförleriyle ilgili açıklama! İlk... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER