Deniz Baykal'dan hükümete canlı yayında sert çıkış!

Deniz Baykal, HSYK yasasına tepki gösterdi, yolsuzluk soruşturmalarının önünün açılması yönünde uyarıda bulundu.

Deniz Baykal'dan hükümete canlı yayında sert çıkış!

  • BaykalHSYK yasasında yapılan değişikliği eleştirerek, "sıkıyönetim yasası" benzetmesi yaptı.
  • "Örtbas edilen bir dosyanın tahribatının gerçekleştirilecek dosyanın sonucundan daha ağır olur. Soruşturmaların önünü açın." uyarısı..
  • Baykal'dan Erdoğan'a suçlama: "İçinde bulunduğu anın ihtiyaçlarına göre değişen söylemler kullanıyor.."
  • "Komplo olması, irdelenmesi, soruşturulmasını doğurmaz. Başbakanın yanlış yapması bunu gerektirmez."
  •  “Darbe lafı içeriğini iyice kaybetti. İşinize gelmeyen her olaya darbe diyorsunuz.”

CHP Eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CNNTürk'te katıldığı 'Tarafsız Bölge' programında, rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının etkileyici, görmezden gelinecek, itibarsızlaştırılacak bir olay olmadığını ifade etti. Olayla ilgili yargı mekanizmasının, emniyetin harekete geçtiğini ve konunun vatandaşların ilgileneceği şekilde kamuoyuna yansıdığını hatırlattı. Baykal, “Bu çıkar bir yol değildir. Kimsenin belagati bunu aşamaz. Görmezden gelmek mümkün değildir ”dedi. 

Baykal, örtbas edilen bir dosyanın tahribatının gerçekleştirilecek dosyanın sonucundan daha ağır olacağını ifade etti ve yolsuzluk soruşturmalarının önün açılmasını istedi. Siyasi cesaretin dünyaya meydan okumak olmadığını vurgulayan Baykal, "Cesaret yolsuzlukların gereğinin yapın denmesidir. Kapatmak marifet değildir." ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan'ı içinde bulunduğu anın ihtiyaçlarına göre değişen söylemler kullanmakla suçlayan Baykal, yargının mevcut yapısının 17 Aralık tarihinde ortaya çıkmadığını vurguladı. 

HSYK'nın hiçbir siyasi yapı ve çevrenin kendi etkinlik alanı olmaması gerektiğini kaydeden Baykal, Meclis'te görüşülen HSYK yasasını sıkıyönetim yasası olarak niteledi. 

Baykal, "Bu aslında sıkıyönetim yasası. HSYK'da sıkıyönetim ilan edilmesi. Mecburuz diyerek olağanüstü kumanda sistemiyle yönetime geçilmesidir. Bu bir Bekir Bozdağ yasasıdır. Hiç bir acil ihtiyaç bunu yapmayı gerektirmez." şeklinde konuştu.

İDDİA DOĞRU MU ONA BAKARIM

Başbakan Erdoğan'ın yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını 'komplo' olarak değerlendirmesini eleştiren Baykal, "Ortaya atılan iddia doğru mu, değil mi? Komplo olması, irdelenmesi, soruşturulmasını doğurmaz. Başbakanın yanlış yapması bunu gerektirmez. Ona buna 'Hasan Sabbah' demeden gereğini yapacaktı. Senin işin önlemek değil." diye konuştu.

BAŞBAKAN STRES ALTINDA 

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasında hizmet hareketine yönelik sözlerini de eleştiren Baykal, şöyle devam etti: "Türkiye'de birikmiş pek çok sorun var. Bu sorunların başında da toplumsal, siyasal ve inanç düzeni ayrıştırılmış, parçalanmış olmamız yatıyor. Ayrıştırıcı dille ele alınması talihsizlik olmuştur. Kırıp dökücü söylem inandırıcı da değil. Başbakan stres altında, sıkıntı içinde. Sıkıntıdan dolayı böyle çıkışlar yapıyor. Kırıp döküküyor." 

Darbe kelimesinin Başbakan Erdoğan tarafından sık sık kullanılmasını eleştiren Baykal, “Darbe lafı içeriğini iyice kaybetti. İşinize gelmeyen her olaya darbe diyorsunuz.” diye tepkisini dile getirdi. Başbakan Erdoğan'ı yargının önünü açmaya çağıran Baykal, “Bırakın yargı hükmünü tesis etsin.” şeklinde konuştu.

CİHAN

<< Önceki Haber Deniz Baykal'dan hükümete canlı yayında sert çıkış! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER