Devlet Bahçeli'den hükümete teşekkür!

MHP Lideri Devlet Bahçeli, "Kim Türk milleti için taş üzerine taş koyarsa teşekkür ederiz" dedi ve projede 57. hükümet olarak kendilerinin de payı olduğunu söyledi.

Devlet Bahçeli'den hükümete teşekkür!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Marmaray projesinin hayata geçmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, “AK Parti iktidara gelmeden söz konusu projenin edüt, fizibilite, mühendislik ve ön inşaat ihalesini zaten yapmış ve bu konudaki kararlığımızı göstermiştik. Marmaray Projesi için lazım gelen krediyi biz temin etmiş ve 25 Temmuz 2002 tarihinde de ihaleye çıkmıştık. İktidar süremiz yetmediği için doğal olarak bu projenin açılışını yapmak bize nasip olmamıştır” dedi. 

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhuriyetin 90. Yıldönümünde Marmaray projesinin açılışının gerçekleştirildiğini anımsatarak, bu projenin yapımında emeği ve katkısı bulunan herkese partisi adına teşekkür etti. 

 “MARMARAY 153 YILLIR BİR RÜYADIR” 
İktidarda hangi parti bulunursa bulunsun, Türkiye’nin hayrına kim taş üstüne taş koyarsa tebrik etmekten kaçınmayacaklarını ifade eden Devlet Bahçeli, “Zira bizim kompleksimiz ve utanacağımız bir şey yoktur. Milletimizin razı olduğu her şeyden biz de razı olur ve arkasında dururuz. Bu sözlerimin altında milliyetçiliğin ilkeleri yatmaktadır. Ne var ki, şu gerçeklerin atını çizmeden de geçmek istemiyorum. Doğrudur, Marmaray 153 yıllık rüyadır. Kabul edilmelidir ki, hayal gerçeğin ilk safhası, ilk kapısıdır. Hayalsiz hiçbir şey olmayacağı gibi, başarı da gerçekleşmeyecektir. Marmaray Projesi, İstanbul’un iki yakasını denizin altından birleştirmiş ve buluşturmuştur. Hürmet ve rahmetle andığımız aziz ecdadımızın bu vizyonu 1.5 asır evvel gösterilmesi hakikaten takdire şayandır” diye konuştu. 

 “MARMARAY PROJESİ’NİN BUGÜNKÜ NOKTAYA GELMESİNDE PARTİMİZİN PAYI VAR” 
 Marmaray projesinin bugünkü noktaya gelmesinde partisinin hükümet ortağı olduğu ve siyasi sorumluluk taşıdığı 57. Hükümetin büyük bir payı olduğunu belirten Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti: 
“Bilhassa Ulaştırma Bakanlığının partimizin görev sahasında olmasından dolayı, bu projenin olgunlaşmasında bizim katkımız asla ihmal edilemeyecektir. AK Parti iktidara gelmeden söz konusu projenin edüt, fizibilite, mühendislik ve ön inşaat ihalesini zaten yapmış ve bu konudaki kararlığımızı göstermiştik. Marmaray Projesi için lazım gelen krediyi biz temin etmiş ve 25 Temmuz 2002 tarihinde de ihaleye çıkmıştık. İktidar süremiz yetmediği için doğal olarak bu projenin açılışını yapmak bize nasip olmamıştır. Buradan Marmaray Projesi’nde emeği geçen ve 57. Cumhuriyet Hükümeti’nde partimizi temsilen görev alan Ulaştırma Bakanlarımız Sayın Enis Öksüz’e ve Sayın Oktay Vural’a bizden önceki hükümetlere ve bürokratlarımıza teşekkür ediyorum. Ve bugün Boğazın iki yanı demir ağlarla bir araya gelmişse, İstanbulluların trafik çilesini çözmek için güzel bir adım atılmışsa, bunda emeğimiz, gayretimiz çok fazladır. Başbakan Erdoğan’ın inkarcı, vefasız ve yok sayan zihniyeti buradan da kendisini göstermiştir.” 

2023 VİZYONUNUN GERÇEK SAHİBİ DE MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ’DİR” 
Marmaray Projesi’ni kendisine ve hükümete mal eden Başbakan Erdoğan’ın dürüst ve ahlaklı konuşmadığını öne süren Bahçeli, “Bizim vizyonumuzu sorgulayan Başbakan’a hatırlatmak isterim ki, şuanda iftihar ettiğin hangi proje ve hangi hedef varsa altında Milliyetçi Hareket’in alın teri, çalışkanlığı ve yüksek ufku bulunmaktadır. Biliniz ki, Başbakan bizim vizyonumuzun tozuna bile yetişemeyecektir. Bugün hızlı tren mesafeleri kısaltıyorsa, şeref payesi Milliyetçi Hareket’tedir. Başbakan ve hükümeti tarafından çalınan, siyasi kapkaççılığa kurban giden ve Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını hedefleyen 2023 vizyonunun gerçek sahibi de Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Partimizin reformcudur, gelişmeye açıktır, proje tabanlıdır, yenilikleri takip etmekte, değişen ve karmaşıklaşan ihtiyaçlara cevap vermek için geceyi gündüze katmaktadır. Başbakan Erdoğan’a tavsiyemiz bizimle vizyon yarışına girerken kılık kırk yarması ince eleyip sık dokumasıdır. Aksi halde çok mahçup olacak, utanması kaldıysa kızarmış yüzle dolaşmaktan başka çaresi kalmayacaktır” ifadelerini kullandı.
<< Önceki Haber Devlet Bahçeli'den hükümete teşekkür! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER