Diyarbakır'da şehit edilen polisin ailesinin sözleri yürekleri dağladı

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesi Huzurevleri semtinde dün gece kaldığı apartmanın önünde düzenlenen saldırıda şehit edilen polis memuru Osman Bal’ın kızı Özlem Bal, 'bir terör uğruna biz yetim kaldık, babasız kaldık. reva mıydı bu' dedi.

'Bir terör uğruna biz yetim kaldık, babasız kaldık'

Diyarbakır’da evlerinde taziyeleri kabul eden ve cenaze törenini bekleyen acılı aileyi komşuları teselli ediyor. Şehidin kızı Özlem Bal, silah sesleri üzerine aşağı indiğinde babasını kanlar içinde gördüğünü belirterek, "Aşağı indiğimizde kanlar içinde yatıyordu. Görevli değil maçtan geliyordu. Silah sesi duyduk. Aşağı indik." dedi.
 
Babasının 2004’ten beri Diyarbakır görev yaptığını anlatan Bal, "Babamı sevmeyen insan yoktu. Koskoca mahalleye sorun Diyarbakır’da araştırın babamı sevmeyen bir tane adam varsa yanıma gelsin benle karşılaşsın. Nezaretteki hırsız ‘açım’ dedi. Nezaretteki hırsızın karnını doyurdu benim babam. Bu adama bu reva mıydı yani." diye konuştu. 

'BİR TERÖR UĞRUNA BİZ YETİM KALDIK, BABASIZ KALDIK'
"Ne istediler benim babamdan. Onlara ne zararı dokundu?" diye soran Bal, babasının kimseye bir şey yapmadığını dile getirdi. Babasının kendisine bile bir kez sesini yükseltmediğini anlatan Özlem Bal, şunları söyledi: "Kimseye bir şey yapmazdı. Bana bir kere sesini yükseltmiş değil. Bir hiç uğruna, bir terör uğruna biz yetim kaldık, babasız kaldık."

'BANA ŞİMDİ ŞEHİT OSMAN KIZI DESİNLER'
Babasının mahallede yardımseverliğiyle bilindiğini anlatan Bal, "Bayramda bizi alır, bütün komşularımızla bayramlaşırdık. Sevmeyeni yoktu. Demek ki sevmeyeni de varmış. Tek dayanağımdı, onu da aldılar. Ayın birinde, 'kızım izin al üniversiteye kaydını yaptıracağım' dedi. Vatan sağ olsun. Bayrağımıza bir kan daha bulaştı. Bana önce 'polis Osman kızı' diyorlardı şimdi 'şehit Osman’ın kızı' desinler. Zalimi güldürmeyeceğim, dimdik ayaktayım. Ağlayıp zalimi güldürmeyeceğim." diye konuştu.

'TAYİNİ ÇIKTI DİLEKÇE VERİP DİYARBAKIR’DA KALDI' 
Şehit polis memuru Osman Bal’ın eşi ise kocasının tayinin daha önce çıktığını ancak Diyarbakır’da kalmak için dilekçe verdiğini ve kaldığını söyledi. Bal’ın eşi şunları söyledi: "Yiğidimi yediler. Diyarbakır bir yiğit daha yedi. Kimseye bir kötülük yapmadı. Açın elinden tuttu. Hırsızlıktan yakaladığı insanlara döner ikram etti. Kime kimseye bir şey yapmadı. Fakirin elinden tuttu. Benim işim varken başkasının işine koştu. Benim işlerimi bırakıp vatandaşın işlerini koşuyordu hep. Senin işini yarın diğer gün yaparım deyip onun işine koşuyordu. Eşim hiç kimseye kötülük yapmadı. 11 senedir Diyarbakır’dayım, bugüne kadar kimse eşim için kötü demedi. Tayini çıktı dilekçe verdi gitmedi."
Cihan

<< Önceki Haber Diyarbakır'da şehit edilen polisin ailesinin sözleri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER