Dolandırıcılar bu sefer polisi de kullandı!

67 yaşındaki Semra S. isimli kadını kandıran dolandırıcılar “PKK’lılar hesabınızı ele geçirmiş” yalanıyla bu kez 1.6 milyon lira ele geçirdi.

Dolandırıcılar bu sefer polisi de kullandı!

  • Dolandırıcılar,  sahte ihbarla yaşlı kadının evine ve bankasına polis ekiplerinin gelmesini sağladı.
  • Yaşlı kadın üç günün sonunda toplam 1.6 milyon lirasını kaptırdı.

Son 1 hafta içinde 3’üncü büyük dolandırıcılık hikayesi… Diyetisyen Prof. Dr. Canan Karatay’ın 110 bin, Nişantaşı’nda iş kadını A.T.’den 80 bin lira çalan cep telefonu dolandırıcıları bu kez 67 yaşındaki Semra S.’yi kandırdı. İşte bu kez bir rekor kırarak 1.6 milyon liralık vurgun yapan sahtekarların izlediği yol:

POLİS EKİBİ KAPIDA: Sahtekarlar, her zamanki gibi “PKK’lılar hesabınızı ele geçirdi” yalanıyla Semra S.’yi aradı. Yaşlı kadının adresini öğrenince sahte ihbarla eve polis ekibi gelmesini sağladı. Kadın polisleri görünce dolandırıcıların her dediğini yapmaya başladı.  

İLK GÜN 700 BİN LİRA: İlk olarak 300 bin lirayı Bakırköy’de bir sokağa bıraktı. Aynı gün 400 bin lirayı daha bırakmasını sağladılar.

CEP TELEFONU GÖNDERDİLER: Bir gün sonra yaşlı kadının evine gelen kimliği belirsiz kişi cep telefonu ve 500 lira para vererek “Polis arayacak, bu parayla taksi tutun” dedi.  

‘SİZİ KORUYORUZ’: Dolandırıcılar kadının şüphelenmemesi için “Etrafınızda polisler var, sizi koruyoruz” dedi. Yine sahte ihbarla bankanın etrafına ekip otosu gelmesini sağladılar. İkinci gün alınan para 600 bin lira oldu.

KİMSE TEKRAR ARAMADI: 3’üncü gün de 300 bin lirasını aldılar. Semra S. daha sonra kendisini kimsenin aramaması üzerine polise müracaat etti. Ancak dolandırıcıların izine rastlanmadı. 

<< Önceki Haber Dolandırıcılar bu sefer polisi de kullandı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER