Dünyada basın Türkiye'deki kadar serbest değilmiş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, basına yönelik 14 Aralık operasyonunda tutuklanan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın ‘legal görünüm altında illegal bir yapının’ şekillenmesinde gayreti olanlar arasında olduğu için tutuklandığını ifade ederek, “Belki onunla beraber başka alınan da olacaktır, olabilir.” diye konuştu

Dünyada basın Türkiye'deki kadar serbest değilmiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Memur-Sen Konfederasyonu'nun Ankara’da düzenlediği “Yeniden Büyük Türkiye” kongresinde konuştu. Yeni büyük Türkiye’den rahatsız olan kesimlerin ‘eski Türkiye’ özleminde olduğunu iddia eden Erdoğan, “Dünyanın hiçbir yerinde medya Türkiye’deki kadar serbest değildir.” diye konuştu. Basına yönelik 14 Aralık operasyonunda tutuklanan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’dan ismini zikretmeden söz eden Erdoğan, “Son olarak bu operasyonda içeri alınan gazeteci de (Hidayet Karaca) işte ‘legal görünüm altında illegal bir yapının’ şekillenmesinde gayreti olanlar arasında. Ha, belki onunla beraber başka alınan da olacaktır, olabilir.” diye ifade etti. 

HİDAYET KARACA’NIN İSMİNİ ZİKRETMEYEN ERDOĞAN: ONUNLA BERABER BAŞKA ALINAN DA OLACAKTIR

Basına yönelik 14 Aralık operasyonunda tutuklanan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’dan ismini zikretmeden söz eden Erdoğan, “Son olarak bu operasyonda içeri alınan gazeteci de işte ‘legal görünüm altında illegal bir yapının’ şekillenmesinde gayreti olanlar arasında. Ama onun dışında alınan üç kişi emniyet görevlileri. Nerede bu gazeteciler. Ha, belki onunla beraber başka alınan da olacaktır, olabilir.” diye konuştu. 

“İDDİALI KONUŞUYORUM, DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE MEDYA TÜRKİYE’DEKİ KADAR SERBEST DEĞİL”

Erdoğan, “Buradan tüm dünyaya açık açık ifade ediyorum; dünyanın hiçbir yerinde medya Türkiye’deki kadar serbest değildir. İddialı konuşuyorum. Türkiye’de medya o kadar serbesttir ki, demokratik ülkelerde dahi asla müsaade edilmeyen hakareti, iftirayı, karalamayı, ırkçılığı ve nefret suçlarını her gün işleyebilmektedir." dedi. 
<< Önceki Haber Dünyada basın Türkiye'deki kadar serbest değilmiş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER