Dünyaya açılan kapımız Türk okulları için hayati uyarı!

Türkçe Olimpiyatları Bilim Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın, Hizmet hareketine çirkin hakaretler edip, Türk okullarının kapatılması için kara propaganda kampanyası başlatanları uyardı..

Dünyaya açılan kapımız Türk okulları için hayati uyarı!

  • Şükrü Haluk Akalın: Gelecekte Türk okullarından mezun olan öğrenciler devlet başkanları olacak..
  • "Okullar kapatılırsa zarar görecek olanlar; Türkçenin, bizim kültürümüz ve bizim insanımız olur."
  • "2014 Türkçe Olimpiyatları'na 150 ülkeden 2000 öğrenci katılacak."

Uzun yıllar Türk Dil Kurumu'nun başkanlığını yapan Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın, Başbakan Erdoğan'ın Türk okullarıyla ilgili Büyükelçilere verdiği kara propaganda talimatını ve Bilim Başkanlığı'nı yaptığı, bu sene 12'ncisi düzenlenecek olan Türkçe Olimpiyatları hakkındaki değerlendirmelerini Samanyolu Haber'de aktardı..

"OTUZ YIL EVVEL TAHAYYÜL BİLE EDİLEMEZDİ"

Okulların kapatılmasına yönelik girişimlerde bulunulmasını doğru bulmayan Türkçe Olimpiyatları Bilim Başkanı Şükrü Haluk Akalın, okulların Türkçe için büyük bir kazanım olduğunu belirterek okulların siyasi çekişmelerden uzak tutulması gerektiğini ifade etti.

Şükrü Akalın, otuz-kırk yıl evvel dünyanın her yerinde eğitim veren bu hizmetlerin tahayyül bile edilemediğini söyleyerek şunları dile getirdi:

''Açılan Türk okullarında sadece Türkçe öğretilmiyor; kültürümüz, edebiyatımız, geleneklerimiz öğretiliyor. Yirmi yıl evvel hayal bile edemeyeceğimiz nitelikteki okulların kapatılması gerçekten üzücü, ben bunun gerçekleşmemesini temenni ediyorum. Çünkü gelecekte bu okuldan mezun olan öğrenciler devlet başkanları olacak. Şu an bu okullarda yetişen birçok milletvekili var.''

"ZARAR GÖREN BİZ OLURUZ"

Okulların kapatılması durumunda zarar görecek olanların; Türkçenin, bizim kültürümüzün, bizim insanımızın olacağının altını çizen Akalın, bu durumdan kimsenin karlı çıkamayacağını söyledi.

Türk Okullarında çalışan bütün öğretmenlerin, görev yaptıkları bütün okullarda pek çok devlet görevlisi tarafından takdir edildiğini anlatan Şükrü Akalın, öğretmenlerin asıl amacının  takdir edilmek olmadığının altını çizdi.

"2014 TÜRKÇE OLİMPİYATLARINA 150 ÜLKEDEN 2000 ÖĞRENCİ KATILACAK"

Prof. Dr. Şükrü Akalın, bu sene on ikincisi düzenlenecek olan Türkçe Olimpiyatları hakkında da bilgi verdi. Olimpiyatların, 29 Mayıs-9 Haziran tarihleri arasında düzenleneceğini dile getiren Akalın, bu seneki Türkçe Olimpiyatları sloganının 'Birleşen Gönüller' olduğunu hatırlatarak, Olimpiyatlara 150 ülkeden 2000 öğrencinin katılacağını söyledi...

Başbakan Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Türk okullarının bulunduğu ülkelerde görev yapan Büyükelçilerden, gittikleri ülkelerde Anadolu insanın yoğun gayretleriyle açılan Türk okullarını şikayet etmelerini istemişti. Bu talimatın üzerinden çok zaman geçmeden bu defa Erdoğan, Türk okullarının kapatılması yönünde büyük tepki toplayan isteğini ortaya koymuştu..

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Dünyaya açılan kapımız Türk okulları için hayati uyarı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER