Avrupa'nın deneyimli parlamenterinden çarpıcı sözler!

Avrupa Parlamentosu'nun İngiliz Liberal Üyesi Andrew Duff, Samanyolu Haber'de yayınlanan Avrupa Masası'na konuştu ve Erdoğan'ın hizmet hareketini kullandığını söyledi..

Avrupa'nın deneyimli parlamenterinden çarpıcı sözler!

  • Yolsuzluk operasyonunun ardından Türkiye'de yaşananları "bir devlet krizi" olarak değerlendiren Duff: Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hizmet hareketini kullanmıştır..
  • ‘’Başbakan Erdoğan farklı bakanları farklı düşünüyor… Mutabık değiller!’’


Avrupa Parlamentosu İngiliz Liberal Üyesi Andrew Duff, Samanyolu Haber'e konuştu. Avrupa Masası programına konuk olan Duff, 17 Aralık sonrasında yaşananları bir devlet krizi olarak değerlendirip, "Ben bunun bir devlet krizi olduğunu düşünüyorum. 17 Aralık'tan beri yaşanan gelişmelerin boyutu ve şiddeti gerçekten hayret verici, bunu belirtmem lazım." ifadelerini kullandı.

''DEMOKRATİK YOLLARLA SEÇİLDİ ANCAK ÜLKEYİ DEMOKRATİK BİR ŞEKİLDE YÖNETMİYOR''

Duff, demokratik seçimle iktidara gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkeyi demokratik şekilde yönetmediğini belirtti.

"Başbakan tabi ki demokratik yollarla seçildi, bu açık. Ama ben ülkeyi demokratik bir şekilde yönetmediğini düşünüyorum. Demokratik yönetim demek sadece size destek verenleri memnun etmek değil, sizi desteklemeyenler de dahil tüm ülkeyi temsil edecek şekilde yönetmek demektir." diyen Andrew Duff, yolsuzluk iddialarının üstüne gidilmemesinin büyük bir hata olduğunu şu sözlerle belirtti:

"Eğer bir bakan oğluysanız ve yolsuzluğa bulaşmadığınız halde bulaştığınız iddia ediliyorsa yapmanız gereken iddiaların kapsamlı ve şeffaf bir şekilde araştırılması ve gerçeklerin olduğu gibi ortaya çıkarılması için çabalamak olmalı. İddiaların üstünü örtmek bir hatadır ve demokratik sürece olan güveni azaltır. "

"DARBE GİRİŞİMİ DİYE BİR ŞEY YOK"

Duff, özellikle Türkiye'de yaşananlar için darbe girişimi iddialarının yersiz olduğunu vurgulayıp, "Yok öyle bir şey. Elbette seçilmiş bir siyasetçi olarak benim rakiplerimden hoşlanmamam, onlara güvenmemem ve hatta gerektiğinde onlarla savaşmam normal. Ancak darbeler ve komplolar alemine dalarsanız gerçeklerden kopuk olduğunuzu ifşa etmiş olursunuz" dedi..

"AK PARTİ HİZMET HAREKETİNİ KULLANDI"

Avrupa Parlamentosu'nun İngiliz Üyesi Andrew Duff'un en ilginç açıklaması ise "AK Parti Hizmet hareketini kullandı" ifadeleri oldu.

"Başbakan işine geldiğinde Gülen hareketini kullanmaktan çekinmedi. Orduyla mücadele ettiği zaman ya da Kemalistlere darbe indirmek istediğinde hizmet hareketini kullandı. Sonra Başbakan Hizmet'i bir siyasi rakip olarak görüp karşısına aldı." açıklamasında bulunan Duff, hükümetteki bazı bakanların Erdoğan'la aynı fikirde olmadığını da "Sanırım bakanlar bu konuda başbakan kadar ikna olmuş değiller" diyerek vurguladı.. 

<< Önceki Haber Avrupa'nın deneyimli parlamenterinden çarpıcı sözler! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER