Galatasaray - Akhisar Belediyespor maçı özeti! Golleri izleyin

Galatasaray - Akhisar Belediyespor maçı 6-1 bitti. Gol yağmurunu izleyin.. İşte Galatasaray Akhisar Belediyespor maçı özeti ve golleri..

Galatasaray - Akhisar Belediyespor maçı özeti! Golleri izleyin

Süper Lig'in 24. hafta maçında zirve mücadelesi veren Galatasaray, konuk ettiği Akhisar Belediyespor'u 6-1 mağlup ederek puanını 48'e çıkardı.

Türk Telekom Arena Stadı'nda oynanan ve hakem Fırat Aydınus'un düdük çaldığı maçta Galatasaray'a 3 puanı getiren golleri 13 ve 48. dakikalarda Didier Drogba, 18. dakikada Alex Telles, 55. dakikada Burak Yılmaz, 65. dakikada Akhisar Belediyespor'dan Bruno Mezenga kendi kalesine ve 73. dakikada da Wesley Sneijder attı.


Süper Lig'de üst sıraları kovalayan ve UEFA Avrupa Ligi'ni hedefleyen Akhisar Belediyespor'un tek golünü ise 59. dakikada Mehmet Akyüz kaydetti. 

Bu skorla Galatasaray puanını 48'e çıkararak 2. sıradaki yerini korurken maç fazlasıyla da lider Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 3'e indirdi. Konuk Akhisar Belediyespor ise 35 puanla ve maç fazlasıyla 6. sıraya indi.


MAÇIN ÖZETİ:

5. dakikada Mehmet Akyüz'ün cezasahası dışından sert şutunu kaleci Muslera, kornere çeldi.

12. dakikada Sneijder'in cezasahası dışından sert şutunu kaleci Emrah kornere tokatladı.

13. dakikada Galatasaray öne geçti. Bu dakikada sağ kanattan Sneijder'in kullandığı köşe atışında cezaalanı içinde topa iyi yükeselen Drogba, kafayla topu filelerle buluşturdu: 1-0.

18. dakikada Galatasaray farkı ikiye çıkardı. Bu dakikada savunmanın sol arka tarafına hareketlenen Sneijder, daha müsait durumdaki Alex Telles'i gördü. Genç oyuncu, düzgün bir vuruşla topu ağlara göndererek kaleciyi mağlup etti: 2-0.

42. dakikada cezaalanı içinde oluşan karambolde topu önünde bulan Niasse'nin vuruşu savunmaya çarparak kornere gitti.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca maçın ilk yarısı Galatasaray'ın 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.

48. dakikada Galatasaray'ın üçüncü golü geldi. Bu dakikada Hakan Balta'nın savunmadan uzun gönderdiği topta savunmada Emrah Eren, kafayla kalecisine göndermek istedi. Arkada bulunan Drogba, topu kaptıktan sonra kaleciyi çalımladı, ardından boş kaleye gönderdi. 3-0.

50. dakikada Drogba'nın yakın mesafeden vuruşunu kaleci Emrah çıkardı.

55. dakikada Galatasaray'ın dördüncü golü geldi. Bu dakikada Sneijder, Drogba'yı gördü. Yıldız oyuncu, sol çizgi üzerinden ortasını yaptı. Arka direkte topla buluşan Burak Yılmaz, yakın mesafeden topu ağlarla buluşturdu. 4-0.

60. dakikada konuk ekibin golü geldi. Bu dakikada ortaalanda Burak Yılmaz, kendisine yapılan harekete faul beklerken oyun devam etti. Pozisyonda topu kapan Wato, savunmanın arkasına sarkan Mehmet Akyüz'ü gördü. Bu oyuncu rakiplerini çalımladıktan sonra düzgün bir vuruşla Muslera'yı mağlup etti. 4-1.

65. dakikada Galatasay tekrar farkı dörde çıkardı. Bu dakikada Melo'nun ara pasına hareketlenen Drogba, sağdan ortasını yaptı. Burak'ın kafa vuruşunda kalecinin çıkardığı top Bruno'nun sırtına çarparak ağlarla buluştu. 5-1.

73. dakikada Galatasaray'ın 6. golü geldi. Bu dakikada savunmanın arkasına atılan topla buluşan Burak Yılmaz, sağ çizgi üzerinden ortasını yaptı. Arka tarafta topla buluşan Sneijder, düzgün bir vuruşla kaleciyi mağlup etti. 6-1.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele Galatasaray'ın 6-1 üstünlüğü ile sona erdi.

<< Önceki Haber Galatasaray - Akhisar Belediyespor maçı özeti! Golleri izleyin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER