Ekrem Dumanlı'nın yazısında çok çarpıcı detay

Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Cemaate tuzak kuranların isim isim bilindiğini söyleyerek konuyla ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Ekrem Dumanlı'nın yazısında çok çarpıcı detay

Siyasi iradenin talimatı ile Cemaate tuzak-kumpas kuranların Emniyet'te, KOM'da, Adliye'de neredeyse isim isim bilindiğine dikkat çeken Ekrem Dumanlı, bunların hepsinin hukuka saygısı olan ve konuya vakıf kişilerce bilindiğini belirtti. Hizmet’e karşı yürütülen kanunsuz planların gizli kalmayacağının altını çizen Dumanlı, konjonktür gereği hukuksuzluğu tercih edenlerin, eninde sonunda hukuk karşısında hesap vereceğini de söyledi. 

İşte Ekrem Dumanlı'nın 'Değer üretemeyince' isimli köşe yazısının ilgili bölümü;

Bugünkü anormal şartların ‘ila yevmil kıyame’ devam etmeyeceği aşikar. Özellikle KOM’da yapılan çalışmaların kanunsuzluğu dilden dile dolaşıyor. “Cemaat’i bitirmek için kurulan kozmik oda” bilinmiyor mu sanıyorsunuz? Ayağa düşmüş bilgilerin medyaya sızmaması, tarihe mal olmaması, uzun süre gizli kalması düşünülebilir mi? TEM, Emniyet İstihbarat, MİT gibi birimlerin el ele vererek hak hukuk tanımaksızın bir hedefe yürümesi ve delil üretilerek kanunsuz işlem yapılması gizli kalabilir mi? Sanmam. Görmüyor musunuz; 12 Eylül darbesini yapan o muktedir ve müstebitler dahi 34 sene sonra adaletin karşısına çıkarıldı. Kanunsuz iş yapan hiçbir fert (makamı ne olursa olsun) yakasını kurtaramaz.

Siyasetten güdümlü, ‘cadı avı’na soyunan devlet memurları şayet kanunsuz emirleri yerine getirmek için hukuk dışı işlere soyunuyorlarsa bilmeli ki yaptığı her icraat hukuka saygısı olan ve konuya vakıf kişilerce ayrıntılı bir şekilde not ediliyor. Delilsiz ve mesnetsiz suçlu ilan edilen kişiler, kendilerine yapılan haksızlığı asla unutmayacak ve sonuna kadar hukuk mücadelesi verecek. Adliye’de durum biraz daha farklı. Kendini “Hakyolcu” diye tanıtan bazı savcıların, Hizmet’e karşı yürüttüğü kanunsuz planlar gizli mi kalacak?

Hiç kimsenin kanunları ayaklar altına almaya hakkı yok. Konjonktür gereği hukuksuzluğu tercih edenler, eninde sonunda hukuk karşısında hesap verir. Kanun adamı olup da kanunları ihlal etmek kadar feci bir suç düşünülemez. Keşke insanlar, suçlu bulma yerine suç uydurarak kendi kendine sabıka dosyası oluşturmasa...

<< Önceki Haber Ekrem Dumanlı'nın yazısında çok çarpıcı detay Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER