Emeklileri yakından ilgilendiren dolandırıcılık hikayesi!

Emekli vatandaşı dolandırılmaktan son anda polis kurtardı.

Emeklileri yakından ilgilendiren dolandırıcılık hikayesi!

  • Emekliler için örnek teşkil eden dolandırıcılık olayı...
  • Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp emekliyi dolandırmak istediler.
  • Oyuna gelip 22 bin lira para yatıran kişiyi polis kurtardı.

Manisa'da telefonda kendilerini polis olarak tanıtan kişiler tarafından dolandırılmak istenen vatandaş, son anda polise gidince 22 bin lira dolandırılmaktan kurtuldu. Adana'da bankanın önünde paranın gelmesini bekleyen dolandırıcılar ise polis tarafından gözaltına alındı.

Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan 2 kişi, emekli Cafer Engin'i (57) cep telefonundan aradı. Telefonda Engin'e kendi hesabına açılmış sahte 7 adet kredi kartının bulunduğu ve bu kredi kartlarından yüklü miktarlarda borç yapıldığını söyleyen şahıslar, sahte hesapların tespit edilebilmesi için kendilerinin verecekleri bir hesap numarasına para yatırmasını söyledi. Telefonu kapatmayan şahıslar Engin'i yönlendirerek, eve gitmesi gerektiğini ve birikmiş bütün parasını alarak evden ayrılması talimatını verdi. Bunun üzerine Engin, eve geçerek bir miktar nakit para ve bir miktar altını yanına alarak evden ayrıldı. 

Bu sırada evde bulunan ve durumdan şüphelenen Cafer Engin'in eşi Emine Engin, Şehit Öztürk Polis Merkezi'ne giderek durumu polise bildirdi. Altınları bozdurduktan sonra telefondaki şahısların talimatıyla bankaya giden Cafer Engin ise verilen hesap numarasına 22 bin lira para yatırdı. Olayın dolandırıcılık olduğunu anlayan polis ekipleri de banka görevlileriyle konuşarak hesabı bloke etti.

Hesabın Adana'da bir bankaya ait olduğunun anlaşılması üzerine Manisa Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Adana'daki polis ile iletişime geçerek şahısların yakalanması için operasyon düzenledi. Adana'daki bir bankanın önünde bekleyen Y.U. ve İ.E., düzenlenen operasyon sonucu polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

CİHAN

<< Önceki Haber Emeklileri yakından ilgilendiren dolandırıcılık hikayesi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER