Erdinç Çekiç ayrımcılığa isyan etti

BugünTV de yayınlanan Erkam Tufan ile Analiz programında Roman Dernekleri Federasyonu başkanı Erdinç Çekiç çingenelere yapılan ayrımcılığa isyan etti.

Erdinç Çekiç ayrımcılığa isyan etti

"Çingeneler abdest bilmez namaz kılmaz şeklinde gösteriliyor"

Ayrımcılığa tepki gösteren Erdinç Çekiç şunları söyledi;
"Din konusunda çok olumsuzluğa maruz kalıyoruz. Abdest bilmez namaz kılmaz bir yapı olarak gösterilmek. Bizim hacılarımız var, dedelerimiz hacı bizim, dedelerimizin dedeleri hacı bizim Bunun dışında ciddi manada dini bütün kardeşlerimiz var. İnanışıyla yaşam biçimiyle kendini bu konuda ciddi manada yetiştiren insanlar var. Küçümsenmeyecek  rakam bunlar. Şuanda semtlerimizde Kuran kursları var, aileleri arası sohbet ortamlarımız ciddi manada var. Şuan ki olay değil son on yılki olayda değil geçmişimizden gelen bir şey bu. Bununla kimse ilgilenmez ama bizim nerede eksiğimiz göbek atışımız var onunla ilgilenir insanlar."

"Sen çingenesin diye camide cemaat arkasında namaz kılmadı"

"Sırf dedik ya işte  Çingene kimliğinde bir aidiyeti var diye, anne babası Çingene diye ondan doğmuş bir kız çocuğunun hayatını karartıp intihara kadar götüren olaylar. Bizim aile çevremizden bir kardeşimiz Çingene olmayan birini seçiyor. İkisi de eğitim üniversiteye gidiyor. Kız Çingene ve üniversiteye gidiyor. Erkek kardeşimizde  orada bilinen esnaf bir kardeşimizin çocuğu. Birbirlerini istiyor seviyorlar ve erkeğin ailesi çocuğu reddetti, kız Çingene diye. Sonra kısa süreli bir nişan süresi yaşadılar ve çocuk bırakmak ayrılmak zorunda kaldı ve kız intihar etti. Edirne’de yaşandı bu olay. Ondan daha acı bir hikaye genç bir kardeşim  imam hatibi bıraktı müezzin oldu, kendi semtinde müezzinlik yapıyordu oradaki bazı  mümin kardeşlerim ben çingenenin arkasında namaz kılmam diye müftülüğe şikayette bulundu. İnanın şuanda anlatırken içimde hissediyorum bazı şeyleri bu reva değil bu topluluğa, eksikleri görelim, bizde kendimizi değiştirmeye dair mücadele edelim kendimiz de bu sorumluluğun farkında olacak şeyler yapmaya çalışıyoruz da ama bunlar bizi çok üzüyor. "

<< Önceki Haber Erdinç Çekiç ayrımcılığa isyan etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER