Eski Bakan Çağlayan'ın basın müşavirinden Zarrab itirafı

AKP'li 4 eski bakanla ilgili rüşvet ve yolsuzluk iddialarını araştıran TBMM Soruşturma Komisyonu'na, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'dan tanık ifadeleri ulaştı.

Eski Bakan Çağlayan'ın basın müşavirinden Zarrab itirafı

Eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'ın basın müşaviri Mehmet Sarı, Reza Zarrab'ın Çağlayan'ın seçim bölgesi Mersin'deki bazı çalışmalarının sponsorluğunu üstlendiğini açıkladı. Sarı'nın verdiği ifadeye göre, 12 Haziran 2013'te Mersin'de yapılan ‘Söz verdik yaptık, yapıyoruz' başlıklı etkinliğin 352 bin TL'li masrafını Zarrab karşıladı.

Zaman Gazetesi'nin haberine göre, Mehmet Sarı, savcıya verdiği ifadede “Reza Zarrab'ı, Bakan ile zaman zaman görüşen bir iş adamı olarak ve medyadan tanıyorum” derken, teknik takip sırasında Sarı'nın Zarrab'a “Üstad, 352 imiş. Selam, saygılar. Mehmet Sarı” şeklinde mesaj attığı, Zarrab'ın da bunun üzerine Abdullah Happani ile telefon görüşmesinde “Abdullah saat 1'de 352 bin TL Conrad Otel'e yolla. Ordan arasınlar Bakan Bey'in şeyi var, Mehmet Sarı var. Danışmanı, anket yapacaklar bu AK Parti'ye” diyor. Zarrab, daha sonra Sarı'ya “Ok, çocukları yönlendirdim.” diye mesajla dönüş yapıyor. Savcılık ifadesine göre, ardından yapılan fiziki takip ve kamera görüntülerine göre Mehmet Sarı söz konusu parayı Çırağan Sarayı'nın bahçesinde Zarrab'ın adamlarından Halil İbrahim Akkara'dan çanta içinde alıyor. Sarı, daha sonra Zarrab'a “Teşekkürler, selamlar, saygılar” şeklinde mesaj atıyor.

    Mehmet Sarı, savcının konuyla ilgili detaylı bilgi sorması üzerine Çağlayan'ın seçim bölgesindeki çalışmalarını bilboard ilanları, gazete ilanları, broşür ve tanıtım kitapçıkları duyurduğunu ve 2011 seçimlerinin 2. yıl dönümü olan 12 Haziran 2013'de Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi'nde ‘Söz verdik, yaptık, yapıyoruz' başlıklı toplantı ve bir dizi etkinliği gerçekleştirdiğini belirterek şunları anlattı: “Bu çalışmanın bütçesi yukarıda adı geçen Reza Zarrab'ın sponsorluğunda karşılanacaktı. Reza Zarrab da bütçenin ne olduğunu sormuştur. Ancak ben tam olarak bilmediğimden ilgili ajans yetkililerine sorarak sonradan Reza Zarrab'a SMS yoluyla bütçe rakamını ilettim. Normal, sıradan bir sponsorluk desteği olan bu konuyla ilgili 352 bin lira belirtildiği gibi kurye tarafından yukarıda detayları yazıldığı şekilde tarafıma getirilmiştir. Tarafımdan da ajansa ödeme olarak teslimedilmiştir.”

MUAMMER GÜLER, ZARRAB İÇİN REFERANS MEKTUBU YAZMIŞ


    Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in danışmanı Abdullah Erin ise ifadesinde Barış Güler'in babası Muammer Güler'den Reza Zarrab için referans mektubu yazmasını talep ettiğini söyledi. Erin'in ifadesi özetle şöyle: “Reza Zarrab isimli şahsı Barış Güler'in takip ettiği referans mektubunun hazırlanması aşamasında telefonla görüştüm. Bu görüşmeyi de Barış Güler'in yönlendirmesiyle yaptım. Ben yazılı telefon görüşmelerinden haberdar değilim. Sadece benimle ilgili kısmı biliyorum. Bu kısım Barış Güler'in Bakan Bey'den referans mektubu yazılması talebidir. Bakan bey bu konuda beni çağırdı, bana bu konu ile ilgilenmemi söyledi. Barış Güler yazılacak mektubun örneğini benim mailime gönderdi, ben de bunu sekreterim aracılığıyla bürokratik bir yazı haline getirmeye çalıştım. Bu mektubun hazırlanması döneminde mektubun Sayın Bakan'ın imzasından çıkacağı için bir isme hitaben yazılması gerektiğini ben kendilerine söyledim. Çünkü yazılan mektup Bakan Bey'in kişisel bir referans mektubuydu. Mektubun içeriği, kısaca mektupta belirtilen firmalara hukuk içerisinde yardımcı olunmasını refere eden bir içerik vardı.”ZAMAN
<< Önceki Haber Eski Bakan Çağlayan'ın basın müşavirinden Zarrab itirafı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER