Ethem Sarısülük'ün vurulma anına kare kare analiz!

Ankara'daki Gezi olaylarında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün vurulma anı savcılık tarafından kare kare incelendi.

Ethem Sarısülük'ün saniye saniye vurulma anı

  • Vurulma anına dair 6 farklı görüntü analiz edildi.
  • Sarısülük'ü vuran 3. ateşten yarım saniye önce polisin göğüs ve karın bölgesi arasına taş isabet ettiği ifade edildi.


Ankara'da Gezi olayları sırasında polis kurşunuyla hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün vurulmasıyla ilgili soruşturmaya bakan savcılık, Mobese, cep telefonu ve basın kuruluşlarının kayıtlarından oluşan 6 farklı görüntüyü inceledi.

Sarısülük'ün vurulma anına ilişkin görüntüler fotoğraf karesi şeklinde dondurularak analiz edildi. Görüntüler, vurulma anında neler olduğunu salise salise netleştiriyor. 

Savcılık iddianamesinde; yaşananlar sırasında linç edilmekten zor kurtulan polisin açtığı 3 el ateşin toplamda 1 buçuk saniyeden az sürdüğü, bu süre içinde ise polis memuru A.Ş.'nin kolunun omuz hizasından yüksekte olduğu belirtiliyor. Ancak Sarısülük'ün ölümüne neden olan üçüncü atış sırasında polis memuruna taş isabet ettiği ifade ediliyor. 

Savcılık incelemesinde taşlar ve Ethem Sarısülük'ün de aralarında bulunduğu yaklaşık 40 eylemci tek tek işaretlenip numara verilerek analiz yapıldığı görülüyor. 

Silahını ateşlemeden önce 4 metreden atılan taşın polisin göğüs üstü kafa bölgesine isabet ettiği belirlendi. Atıştan yarım saniye önce ise polisin göğüs ve karın bölgesi arasına taş isabet ettiği tespit edildi. Analizde Ethem Sarısülük'ün attığı taşın da, tetiğe basmadan hemen önce polise isabet ettiğine yer verildi.

Tüm bu taşlara rağmen polisin kolunu yukarıda tutarak ateş ettiği belirtilirken, son taş atışıyla polisin dönerek kaçmaya çalıştığı, ancak bu esnada kolunun gerilmeyle düşmeye başladığı ve karşıda bulunan Sarısülük'ün, başına polis kurşunu isabet etmesiyle yere düştüğü dile getirildi.
<< Önceki Haber Ethem Sarısülük'ün vurulma anına kare kare analiz! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER