Ev sahibi, Papa Francesco'yu sarayda karşıladı ama...

Papa Francesco, Atatürk Havalimanı'ndan çıkarak Sultanahmet'e doğru hareket etti. Papa Francesco'nun mütevazi bir araçla Sultanahmet'e doğru ilerleyişi havadan da görüntülendi.

Ev sahibi, Papa Francesco'yu sarayda  karşıladı ama...

PAPA'NIN GEÇİŞİ SIRASINDA YOLLAR KAPATILDI

Ankara'dan uçakla Atatürk Havalimanı'na gelen Papa Francesco'nun konvoyu, geniş güvenlik önlemleri altında Sultanahmet Meydanı'na doğru hareket etti. 
Sahil yolunu kullanarak Sultanahmet Meydanı'na doğru ilerleyen konvoy nedeniyle polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Trafik polisleri, konvoyun geçişi sırasında yolu trafiğe tamamen kapattı. Bu arada, konvoyu polis helikopteri de yukarıdan takip etti. Papa'nın konvoyunun geçişinin ardından sahil yolu trafiğe açıldı.

PAPA FRANCESCO SULTANAHMET CAMİİ'NE SIRADAN BİR OTOMOBİLLE GELDİ

Papa Francesco, Sultanahmet Camii'ne mütevazi bir araçla geldi. Papa'dan önce heyette yer alan İtalyan gazeteciler camiye geldi. Gazeteciler tek sıra halinde içeri alındı. Sultanahmet Meydanı'nın üzerinde helikopter uçtu. Papa'yı taşıyan mütevazi araç, dev koruma araçlarının arısında Sultanahmet Meydanı'na girdi. Papa Francesco, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran tarafından caminin At Meydanı tarafındaki girişinde karşılandı. Papa Francesco ve Mütfü Yaran tokalaşıp gazetecilere poz verdi. İkili daha sonra camiye giriş yaptı. Papa ardından lüks olmayan makam aracına binerek Ayasofya'ya hareket etti.

Papa Francesco'nun İstanbul'da lüks makam aracı yerine sıradan bir otomobile binmesi dikkatleri çekti. 


































































































































AJANSLAR




<< Önceki Haber Ev sahibi, Papa Francesco'yu sarayda karşıladı ama... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER