Fehmi Koru'dan çok konuşulacak benzetme

Gazeteci Fehmi Koru, Kobani protestolarının ve Gezi olaylarının Hükümete yakın çevreler tarafından komplo olarak kabul edilmesini eleştirdi.

Fehmi Koru'dan çok konuşulacak benzetme

Toplumda rahatsızlık beyan eden herkese ‘beşinci kol' muamelesi yapıldığını belirten Koru, “Yetkili makamlarda bulunanlar, tavsiyelere, “Aklını kendine sakla” mukabelesinde bulunuyor; oysa şimdikine benzer ortamlarda en fazla ihtiyaç duyulan nesnedir akıl...” uyarısında bulundu.

Gazeteci-yazar Fehmi Koru, Habertürk gazetesindeki köşesinde Türkiye'de son dönemde yaşananlar karşısında hükümet ve çevrelerinin takındığı tutumu eleştiren “Komplo mu? Hadi canım siz de...” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazısında “Şimdi yaşananlar bir ‘oyun' olabilir mi? Hükümeti devirmek, önemli konumlardaki kişileri zayıflatmak, hatta ülkeyi zora sokmak amaçlı bir komplo mu?” sorusuna cevap arayan Koru, “O çevrelerde (Hükümete yakın çevrelerce) şu sıralarda en çok kullanılan sözcük ‘komplo' “. Fakat bakalım gerçekten komplo mu?” eleştirisini getirdi.

'HAREKETLENEN KİTLE İÇERİSİNDE YER ALAN HERKES BİLİNÇLİ DEĞİLDİR'

Zaman'ın haberine göre; dolaylı veya doğrudan yöntemlerle sonuç almaya çalışan güçlerin zaten var olduğunu ve bu güçlerin ‘kitlenin rahatsızlığı' ve ‘medya' gibi enstrümanları kullandığını ifade eden deneyimli gazeteci “Ancak, hareketlenen kitle içerisinde yer alanların hepsi, ya da medyada ateşin üzerine benzin dökenlerin tümü oyunun içerisinde bilinçli olarak yer almazlar” dedi. Hükümetin ve hükümete yakın çevrelerin ‘Gezi' olaylarındaki büyük hatasının bu olduğunu belirten Koru “Benzer bir durum şimdiki gelişmelerde de yaşanıyor.” uyarısında bulundu.

'NIXON EN GÜÇLÜ DÖNEMİNDE İSTİFA ETMEK ZORUNDA KALDI'

Gazeteci Fehmi Koru yazısında dikkat çeken bir hatırlatmada da bulundu. Yazısında “ABD'de Richard Nixon 1972 yılında girdiği seçimden ikinci kez başkan seçilerek çıkmıştı. Prestiji zirvedeydi; kamuoyu yoklamalarına göre Amerikan tarihinin en sevilen başkanlarından biri olma yolundaydı. İki yıl geçmeden itibarı tabana vurdu ve onurunu bile kaybederek istifa etmek zorunda kaldı. Hatırlamışsınızdır; ‘Watergate' skandalı sebebiyle...” diyerek yaşanan sürece atıfta bulundu.

'KOMPLO HER ADIM DOĞRU OLURSA BOŞA ÇIKARILIR'

Yazısının devamında ‘Komplo' yönteminin siyasette yaygın uygulanan bir yöntem olduğunu belirten Koru, “Kendinize karşı böyle bir girişim olduğuna inanıyorsanız, onu boşa çıkartmanın yolu, yaşanana sağlıklı teşhis koymaktan ve attığınız her adımın doğru olmasından geçer..” diyerek bu yöntemin başarıya ulaşmasının sanıldığı kadar kolay olmadığına vurgu yaptı.
<< Önceki Haber Fehmi Koru'dan çok konuşulacak benzetme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER