Hocaefendi’nin avukatı Nurullah Albayrak'dan önemli açıklama

‘Gülen’in çözüm sürecini baltalamak için görüşme yaptığı’ yönündeki açıklamalarının çarpıtma girişimi olduğunu söyledi...

Hocaefendi’nin avukatı Nurullah Albayrak'dan önemli açıklama

Fethullah Gülen Hocaefendi’nin avukatı Nurullah Albayrak, Hatip Dicle’nin, ‘Gülen’in çözüm sürecini baltalamak için görüşme yaptığı’ yönündeki açıklamalarının maksatlı bir çarpıtma girişimi olduğunu açıkladı. 

Albayrak, “Sürece desteğini açık olarak ortaya koymasına rağmen müvekkilimin ve Hizmet Hareketi’nin süreci sabote ettiği iddiası insafsızca yapılan suçlamadan başka bir şey değildir.” dedi.

Avukat Nurullah Albayrak, açıklamasında şu görüşleri dile getirdi: “Bugün bazı yayın organlarında Hatip Dicle tarafından müvekkilim Sayın Fethullah Gülen tarafından ‘çözüm sürecini baltalamak için görüşme yapıldığı’ iddiasına yer verilmiştir. Bu iddialar gerçek dışı olduğu gibi maksatlı bir çarpıtma girişimidir.

Müvekkilim, hiç kimsenin yüksek sesle çözüm süreci hakkında fikir beyan etmediği bir ortamda Hayır sulhtadır, sulh her zaman hayırlıdır’ diyerek desteğini açıkça ortaya koymuştur. Ayrıca, çözüm sürecinin başında ‘Sulh-u umumîyi temin etmeye çalışmak ve barış içinde beraberce yaşanabileceğini ortaya koymak lazımdır.” diyen müvekkilim, Alevî Sünnî, Kürt Türk, Laz Çerkez… şeklinde bölünüp parçalanmak istenen insanımız arasında sulh temin etmek için elden gelen her şeyin yapılması, gerekirse kan kusulması ama ‘kızılcık şerbeti içmiştim’ denilmesi gerektiğini ifade etmiştir.’ diyerek sürece desteğine açık olarak ortaya koymasına rağmen müvekkilimin ve Hizmet Hareketi’nin süreci sabote ettiği iddiası insafsızca yapılan suçlamadan başka bir şey değildir.

Hakkın ve hukukun üstünlüğüne inanan vicdan ve izan sahibi herkes, hayatı boyunca barışı, kardeşliği, insanlığı, hoşgörü ve diyaloğu savunmuş, toplumsal problemlerin çözümünde çatışma yerine diyaloğu öne çıkarmış olan müvekkilimin ve camia mensuplarının çözüm sürecini sabote ettiği iddiasını kabul etmeyecektir.

İnsanlığa hizmet etmekten başka bir düşüncesi olmayan müvekkilime ve Camia mensuplarına iftira atmak suretiyle yıpratmaya çalışanların amaçlarının ne olduğunun takdirini kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz. İddialarla ilgili olarak da yasal süreç başlatılacaktır.” 

CİHAN
<< Önceki Haber Hocaefendi’nin avukatı Nurullah Albayrak'dan önemli... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER