Fenerbahçe - Bursaspor maçı ne zaman?

Süper Lig'in 25. hafta mücadelesinde Fenerbahçe, sahasında Bursaspor'u ağırlayacak.

Fenerbahçe - Bursaspor maçı ne zaman?

Süper Lig'in 25. hafta mücadelesinde Fenerbahçe, sahasında Bursaspor'u ağırlayacak. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak olan mücadelede hakem Tolga Özkalfa düdük çalacak. Özkalfa'nın yardımcılıklarını ise Muhittin Gürses ve İsmail Şencan yapacak.

88. RANDEVU

Fenerbahçe ile Bursaspor, ligde pazar günü 88. kez karşı karşıya gelecek. Yeşil-beyazlı takımın, o zamanki adıyla Türkiye 1. Futbol Ligi'ne yükseldiği 1967-68 sezonundan itibaren karşılaşan Fenerbahçe ile Bursaspor arasındaki rekabette sarı-lacivertli ekibin galibiyet sayısında açık ara üstünlüğü bulunuyor.
F.BAHÇE TİMSAH'A ÜSTÜN
İki takım arasında şimdiye dek yapılan 87 maçtan 43'ünü Fenerbahçe, 13'ünü Bursaspor kazandı, 31 maç berabere sonuçlandı. ''Sarı Kanaryalar''ın attığı toplam 133 gole, ''Timsahlar'' 69 golle karşılık verdi. Fenerbahçe, 2009-2010 sezonun ikinci yarısında Kadıköy'de 3-2 yenildiği maçın ardından rakibiyle ligde yaptığı son 5 maçı kaybetmedi, bu süre içinde 2 galibiyet aldı, 3 kez de berabere kaldı. Sezonun ilk yarısında Bursa'da yapılan maç 1-1 bitti.

İSTANBUL'DAKİ MAÇLAR

Fenerbahçe ile Bursaspor, şimdiye dek İstanbul'da 41 lig maçında karşılaştı. Sarı-lacivertliler galibiyetlerde rakibine büyük üstünlük kurdu. İstanbul'daki lig maçlarında Fenerbahçe 26, Bursaspor ise 3'ü son 6 sezonda olmak üzere toplam 4 galibiyet aldı, taraflar 11 maçta eşitliği bozamadı. Sarı-lacivertliler, İstanbul'da 79 gol attı, kalesinde 32 gol gördü. Geçen sezon İstanbul'da yapılan maçı Fenerbahçe 1-0 kazandı.

KARAMAN'IN KOZU BATALLA

Teknik patron Hikmet Karaman'ın sarı-lacivertlilere karşı en büyük kozu ise son haftaların formda ismi olan ve çıktığı son 4 lig maçında fileleri havalandırma başarısı gösteren Arjantinli yıldız Pablo Martin Batalla olacak.

BU SEZON 4. KEZ KARŞILAŞACAKLAR

Fenerbahçe ile Bursaspor, bu sezon 4. kez karşı karşıya gelecek.Ligin ilk yarısının 8. haftasında karşılıklı gollerle 1-1 berabere biten maçtan sonra iki takım Ziraat Türkiye Kupası'nda aynı grupta mücadele etti. Sarı-lacivertliler, A Grubu mücadelesinde rakibini deplasmanda 3-2, İstanbul'da ise 3-0 mağlup etti.
Bursaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman ise, bu sezon Fenerbahçe'ye 3. kez rakip olacak. Ligin 20. haftasında kadar Gaziantepspor'u çalıştıran tecrübeli teknik adam, Fenerbahçe'ye 2 maçta da kaybetti. Karaman'ın çalıştırdığı Gaziantepspor, sarı-lacivertlilere karşı Kadıköy'de 3-0, Gaziantep'te ise 2-1 mağlup oldu.

WEBO VE GÖKHAN GÖNÜL SAKAT

Sarı-lacivertli takımda Viktoria Plzen maçında sakatlanan Kamerunlu futbolcu Pierre Webo'nun, Bursaspor maçında oynaması beklenmiyor. Aynı maçta sakatlanan Gökhan Gönül'ün durumu ise yapılacak son antrenmanın ardından netleşecek.

MUHTEMEL 11'LER

Fenerbahçe
Bekir
Egemen
Hasan Ali
Kuyt
Emre
Caner
Sow

Bursaspor
Carson
Şener
Ferdinand
İbrahim
Murat
Belluschi
Edu
Batalla
Sestak

Yayın: Lig TV 
Saat: 19:00
Stat: Şükrü Saracoğlu
<< Önceki Haber Fenerbahçe - Bursaspor maçı ne zaman? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER