Fuatavni Erdoğan'ı kızdıran rakamları açıkladı

Twitter'ın fenomen ismi olan Fuatavni, danışmanlarının yandaş medyanın gerçek tirajları hakkında bir rapor hazırlattığını yazdı. fuatavni, çok çarpıcı bir iddiada bulundu.

Fuatavni Erdoğan'ı kızdıran rakamları açıkladı

Twitter'ın fenomen ismi olan ve Başbakan'a yakın isimlerden birisi olduğunu iddia eden @Fuatavni Yandaş Medya'nın (Sabah, Star, Akşam, Akit, Milat..) gerçek tirajıyla ilgili çok ilginç bir iddia bulundu. Danışmanlarına yandaş medyanın gerçek tirajı ile ilgili Başbakan Erdoğan'ın bir rapor hazırlattığını yazan Fuatavni, Erdoğan'ın gördüğü tablo karşısında çok kızdığı ve fırça attığını iddia etti.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Fuatavni, danışmanlarının 'yandaş medya'nın gerçek tirajları hakkında bir rapor hazırlattığını yazdı.

Fuatavni'nin iddiasına göre, Yandaş Medya'nın manşetten verdiği haberlerin bile etkili olmadığı MİT Başkanı Fidan tarafından Başbakan'a iletilince, Erdoğan danışmanlarına bir rapor hazırlattı. Danışmanlar Başbakan'a bir rapor verdi. Danışmanların raporuna göre, 400 bin civarı olduğu söylenen Sabah gazetesinin gerçek tirajı: 118 bin

Gazetelerin rapordaki idda edilen 'gerçek' tirajları şöyle sıralanıyor;

Sabah: 118 bin
Vakit: 44 bin
Akşam: 38 bin 500
Yeni Şafak: 31 bin
Takvim: 26 bin
Star: 19 bin 800
Milat: bin 100 adet satıyor.

Yandaş Medya'nın şişirdikleri traj rakamının da ayrı bir fırça konusu olduğunu iddia eden Fuat Avni, Erdoğan'ın, danışmanlar'ın verdiği traj raporuyla genel yayın yönetmenlerinin verdiği rapor arasındaki farkı görünce Genel yayın yönetmenlerini 'Size verdiğimiz bütün imkanlara rağmen ana akım medyanın yarısı kadar etkin değilsiniz' dediğini yazdı.

İşte Fuat Avni'nin iddiaları;
<< Önceki Haber Fuatavni Erdoğan'ı kızdıran rakamları açıkladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER