Galatasaray Elazığspor maç özeti

Süper Lig'de 30. hafta açılış mücadelesinde lider Galatasaray ile kümede kalma mücadelesi veren Sanica Boru Elazığspor karşı karşıya geldi Galatasaray 3-1 SB Elazığspor

Galatasaray Elazığspor maç özeti

Galatasaray bu sezon çok sıkıntı yaşadığı cuma gününde bu kez hata yapmadı, şampiyonluk yolunda bir engeli daha aştı. Ateş hattında yer alan Sanica Boru Elazığspor'u 3-1 mağlup eden Aslan haftayı 3 puanla kapattı, Arena'da 100. golü atan Drogba adını tarihe yazdırdı.

Sanica Boru Elazığspor'u konuk eden Galatasaray, kaleci antrenörü Claudio Taffarel yönetiminde mücadeleye çıktı. PFDK tarafından 1 maç ceza verilen antrenör Ümit Davala'nın cezası geçen hafta oynanan Kardemir Karabükspor maçıyla tamamlanmasına rağmen, Elazığ temsilcisi karşısında sarı-kırmızılı takımın başında Taffarel bulundu. PFDK'nın 9 maç ceza verdiği teknik direktör Fatih Terim ile 2 maç ceza alan antrenör Hasan Şaş ise maçı, Galatasaray yedek kulübesinin hemen arkasındaki tribünden takip etti.

Galatasaray, Sanica Boru Elazığspor karşısına, geçen haftaki Kardemir Karabükspor maçına göre ilk 11'de iki değişiklikle çıktı. Sarı-kırmızılı takımda hafif sakatlığı bulunan Sneijder tedbir amaçlı olarak yedekler arasında bulunurken, bu oyuncunun yerine orta sahada Yekta Kurtuluş görev yaptı. Sarı kart cezalısı Semih Kaya'nın yerine ise Mersin İdmanyurdu maçında gördüğü kırmızı kart sonrasında aldığı 1 maçlık cezayı Kardemir Karabükspor maçında tamamlayan Dany, savunmada görev yaptı.

Karşılaşmaya sarı kırmızılılar golle başladı.  Melo'nun ceza alanı dışından sert şutunda meşin yuvarlak kaleci Ivesa'dan döndü. Pozisyonu iyi takip eden Burak Yılmaz, penaltı noktası üzerinde müsait durumda topu filelere gönderdi: 1-0. Sarı kırmızılılar cesur bir oyun oynayan rakibi karşısında büyük boşluklar buldu. 20. dakikada ev sahibi takım, Drogba ile farkı 2'ye çıkarttı. Rakip yarı alanda topu alan Hamit Altıntop, dengesiz yakalanan Sanica Boru Elazığspor savunmasının arasına hareketlenen Drogba'ya pasını aktardı. Fildişi Sahilli oyuncu, ceza alanı içinde sağ çaprazdan yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi ve takımının ikinci golünü kaydetti: 2-0. Bu gol aynı zaman sarı kırmızılıların Arena'da kaydettiği 100. gol olarak kayıtlara geçti. Galatasaray artık rahatladım derken golü kalesinde gördü. 22. dakikada Uzun pasta Dany'nin hatasında ceza sahası sağ çaprazına topla buluşan Serdar topu ağlara gönderdi.

Sarı kırmızılar bir anlık panik yaşasa da 26. dakikada Bilica'nın büyük hatasıyla golü buldu. Ceza yayına gönderilen topta Yekta Bilica'dan topu çaldı.. Drogba'nın yay üzerinden yaptığı vuruş sağ köşeden fileleri havalandırdı. Böylece Fildişili yıldız Süper Lig'deki 5. golünü ağlara gönderdi. İlk yarının kalan dakikalarında başka gol olmadı ve ilk devre 3-1 sona erdi.

İkinnci yarıda oyunda tempo düştü ve sarı kırmızılar skoru korudu. Böylece peşpeşe 5. galibiyetini alan sarı kırmızılılar 62 puanla liderliğini sürdürdü. Arena'dan eli boş dönen Sanica Boru Elazığspor ise 35 puanda kaldı.

MAÇIN DAKİKA DAKİKA ÖZETİ

1. Karşılaşma Galatasaray'dan Drogba'nın vuruşuyla başlıyor.

2.  GOOOOOLLLLL!!!!! Galatasaray Burak Yılmaz'ın attığı gol ile 1-0 öne geçiyor.Melo ceza sahası dışından kaleye sert vurdu, kaleci Ivesa topu çıkardı sonrasında dönen topa Burak Yılmaz sert vurdu ve topu ağlara gönderdi.

4. Galatasaray atağında Hamit sol kanattan ceza sahası içine orta yapmak istedi ama savunma araya girerek topu uzaklaştırdı.

6. Sanica Boru Elazığspor'da Aydın sağ kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunmada Eboue topu uzaklaştırdı.

9. Galatasaray'da Selçuk İnan sağ kanattan serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama top kaleci Ivesa'da kaldı.

10. Galatasaray'da Drogba ofsayt pozisyonunda kaldı.

12. Sanica Boru Elazığspor atağında Sinan topla ceza sahası içine girmek istedi ama savunmada Gökhan araya girerek topu uzaklaştırdı.

13. Galatasaray'da Burak Yılmaz savunmanın arkasına atılan topla buluştu ama hakem ofsayt kararı verdi.

17. Sanica Boru Elazığspor'da Bilica rakibi Hamit'e yaptığı müdahele sonucunda Sarı Kart gördü.

19. GOOOOOLLLLL!!!!! Galatasaray Drogba ile 2. golü buldu.Savunmada Bilica'nın hatasında top Hamit'te kaldı, Hamit ceza sahasına sağdan giren Drogba'ya pasını verdi, Drogba sağ çaprazdan kaleye sert vurdu ve topu ağlara gönderdi.

21. GOOOOOLLLLL!!!!! Sanica Boru Elazığspor Serdar Gürler'in attığı gol ile durumu 2-1 yapıyor.Savunmada Dany ceza sahası içine gelen topa müdahele edemeyince araya giren Serdar bekletmeden topu Muslera'nın solundan ağlara gönderdi.

25. Sanica Boru Elazığspor'da Sane ceza sahası önünden kaleye serbest vuruş kullandı, direkt kaleye sert vurdu ama top baraja çarparak uzaklaştı.

26. GOOOOOLLLLL!!!!! Galatasaray Drogba'nın attığı gol ile durumu 3-1 yapıyor.Savunma arkasına atılan topu Bilica uzaklaştıramadı ve Yekta topu kaparak Drogba'ya verdi. Drogba ceza sahası önünden plase vuruşunu yaptı ve savunmaya çarpan top köşeden ağlarla buluştu.

31. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena stadında 100.golü Didier Drogba kaydetti. ( İlk golü Servet Çetin atmıştı )

35. Sanica Boru Elazığspor atağında Aydın sağ kanattan hareketlenen Murat'a pasını verdi ama top doğrudan auta çıktı.

41.  Galatasaray atağında Hamit sağ kanattan topla ceza sahası içine girdi ama savunmada Eren müdahele ederek topu uzaklaştırdı.

43. Galatasaray atağında Drogba sol kanattan topla ilerlemek istedi ama savunma müdahele ederek topu uzaklaştırdı.

45. Hakem Bülent Yıldırım ilk yarıyı bitiren düdüğü çalıyor. İlk yarı 3-1 Galatasaray'ın üstünlüğüyle sona eriyor.

MAÇTA İKİNCİ DEVRE

46. Sanica Boru Elazığspor hakem Bülent Yıldırım'ın düdüğüyle ikinci yarıya başlıyor.Her iki takımda ilk yarıdaki kadrolarını koruyarak maça başladı.

49. Galatasaray atağında Hamit sağ kanattan ceza sahası içine yerden oynadı ama savunma araya girerek topu uzaklaştırdı.

52. Galatasaray gole çok yaklaştı. Selçuk sağ kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı, Gökhan Zan yükseldi kafayı vurdu ve kaleci Ivesa son anda topu çıkardı.

54. Galatasaray atağında Drogba ceza sahası içine arapasını verdi ama top doğrudan auta çıktı.

58. Sanica Boru Elazığspor'da Oyuncu Değişikliği; Çıkan oyuncu 17 numarayla Sinan Giren oyuncu 88 numarayla Volkan Yılmaz

64.  Galatasaray atağında Hamit ceza sahası içinde yerden pasını verdi, Burak Yılmaz topla buluştu dönerek şutunu vurdu ama top auta çıktı.

68. Sanica Boru Elazığspor atağında Serdar ceza sahası dışından kaleye şut denedi ama top kaleci Muslera'da kaldı.

70.  Sanica Boru Elazığspor'da Serdar sol kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.

75. Galatasaray'da Oyuncu Değişikliği; Çıkan oyuncu 35 numarayla Yekta Giren oyuncu 7 numarayla Aydın Yılmaz

77. Galatasaray bu dakikaya kadar 9 kez ofsayt pozisyonunda kaldı.

79. Sanica Boru Elazığspor'da Oyuncu Değişikliği; Çıkan oyuncu 39 numarayla Sesar Giren oyuncu 40 numarayla Alberg

80.Sanica Boru Elazığspor'da Görkem hakeme itiraz ettiği için Sarı Kart gördü.

81.  Galatasaray'da Selçuk sol kanattan serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı, Burak Yılmaz yükseldi kafayı vurdu ve top üstten auta çıktı.

83. Galatasaray'da Oyuncu Değişikliği; Çıkan oyuncu 12 numarayla Drogba Giren oyuncu 53 numarayla Amrabat

86.Galatasaray atağında Aydın ceza sahası içine arapasını verdi, Burak Yılmaz hareketlendi ama hakem ofsayt kararı verdi.

88.Galatasaray'da Oyuncu Değişikliği; Çıkan oyuncu 4 numarayla Hamit Giren oyuncu 55 numarayla Sabri

90.4. Hakem Deniz Ateş Bitnel maçın sonuna en az 3 dakika eklendiğini gösteren tabelayı kaldırdı.

İşte Galatasaray'ın ilk 11'i:

Muslera, Riera, Dany, Gökhan,Eboue, Melo, Selçuk, Yekta, Hamit, Burak, Drogba

Sanica Boru Elazığspor'un muhtemel 11'i

Ivesa, Murat, Bilica, Görkem, Eren, Sane, Sesar, Köksal, Serdar, Aydın, Sinan

<< Önceki Haber Galatasaray Elazığspor maç özeti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER