Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın iftarınnda birlik mesajı

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın düzenlediği geleneksel iftar programı farklı kesimleri bir araya getirdi.

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın iftarınnda birlik mesajı

Programa katılan iş, siyaset ve sanat dünyasının tanınmış isimleri birlik ve beraberlik mesajları verdi.

İftar programına katılan tanınmış isimlerin mesajları şöyle:

İşadamı Ali Ağaoğlu: Farklı kesimden insanlar bir araya gelerek burada tanışmalarına imkan sağlanıyor. Vakıf son derece başarılı bir sivil toplum kuruluşu. Bu hoşgörünün en güzel örneklerinden bir tanesi. Farklı kesimden bir çok insan buraya geliyor ve birbiri ile tanışıyor. Fikir alışverişi yapabiliyor. Ülkemizin en fazla ihtiyacı olan birlik ve beraberliğe katkı sağlıyor.

Gazeteci Mete Çubukçu: Umarım ki Türkiye'nin içinden geçtiği zor dönemde, bütün her yerde yerine getirilen iftar, Ramazan boyuncu bütün ülkeye hayırlı gelir. Umarım biraz daha aklı selime çağırır diye düşünüyorum. Sokakta yapılan iftardan, otelde yapılan iftara kadar. Ramazan'a uygun herkes bir kez daha düşünsün, memleket için hangisi daha iyi olacak diye. Benim dileğim budur.

Rize eski milletvekili Şevki Yılmaz: Hepimiz Allah'ın kullarıyız. Son din olan İslam dininin evrensel mesajını insanlara sunmak durumundayız. Kimsenin o ışığa engel olmaya hakkı yok.

Süryani Ortodoks Kilisesi, İstanbul Metropoliti Yusuf Çetin: Türkiye inançları ile zengin bir ülke. Değişik mozaikleri var. Birlik ve beraberlik bu kutsal ayda Müslüman kardeşlerimiz bizi davet ediyorlar. Biz de mümkün derecede katılmaya çalışıyoruz. Bu sevgi sofrasının dışında kalmak istemiyoruz. Bu sene de aynı şekilde geldik. Ülkemizin dünyamızın birlik ve beraberliğe, kardeşliğe ihtiyacı var. Dua ve temennimiz Ramazan ayının huzura, barışa, kardeşliğe, insanların birbirine yakınlaşmasına, savaşların ve kanın durmasına vesile olmasını temenni ediyoruz. 

Yönetmen Hamdi Alkan: İnsanları bir araya getiren büyük bir havuz gibi düşünün. Bu havuz; huzurun, inancın, mutluluğun, saygının, sevginin kaynaştığı bir havuz, benim için öyle, burası da öyle.

CİHAN

<< Önceki Haber Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın iftarınnda birlik mesajı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER