Gazze'yle ilgili korkutan açıklama: Saldırıları genişleteceğiz

Gazze Sağlık Bakanlığı: Ölü sayısı 508’e yükseldi, 3 bin 150 yaralı var...

Gazze'yle ilgili korkutan açıklama: Saldırıları genişleteceğiz

İsrail, 2 hafta önce başlattığı Gazze saldırılarına bugün de devam ederken, kurtarma ekipleri Gazze’nin Han Yunus şehrinde gece vurulan bir evin enkazından cesetleri çıkarmaya çalıştı. 

Gazze Sağlık Bakanlığı yetkilisi Eşref El Kidra, 2 haftalık saldırılar sonucu hayatını kaybeden Filistinli sayısının 508’e yükseldiğini açıkladı. Bunlar arasından Han Yunus’ta yerle bir edilen evin enkazından çıkarılan 20 kişi de bulunuyor. Kidra, söz konusu evden 2 kişinin de sağ çıkarıldığını söyledi.

Gazze’nin güneyinde Refah yakınlarında İsrail tankları Siyam ailesinin evini vurdu. Gazze Sağlık Bakanlığı yetkilisi Eşref El Kidra, bu evde de 10 kişinin hayatını kaybettiğini, hayatını kaybedenlerin arasında 4 çocuk ve 9 aylık bir bebek olduğunu ifade etti.

Bu arada İsrail ise Hamas’ın 2 tünelden saldırı girişimini önlediğini ve uçakların vurması sonucu 10 kişinin öldüğünü bildirdi.

Öte yandan dün İsrail’in Gazze saldırının en kanlı günü yaşandı. İsrail saldırılarında 65 Filistinli hayatını kaybederken, Hamas ile yaşanan çatışmalarda ise 13 İsrail askeri öldü. Binlerce Filistinli ise evlerini terk etmek zorunda kaldı.

ENKAZDAN 6 ÇOCUK 9 KİŞİNİN CESEDİ ÇIKARILDI

İsrail savaş uçaklarının, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentine düzenlediği saldırıda hedef aldığı Ebu Cami ailesine ait evin enkazından altısı çocuk dokuz kişinin cesedi çıkarıldı.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Han Yunus kentindeki Tüffah mahallesinde, İsrail ordusunun sabah saatlerinde düzenlediği saldırılarda hedef alınan Ebu Cami ailesine ait evin enkazından biri kadın altısı çocuk dokuz kişinin cesedine ulaşıldı.

İnsanlık suçu

"Siyam ailesinin bireylerine ait kömürleşmiş ceset parçaları ve kollarıyla bacakları kopmuş yaralılar Avrupa Hastanesine getirildi" diyen Kudra, İsrail'in bu aileye karşı insanlık suçu işlediğini vurguladı.

Görgü tanıkları, İsrail ordusunun Siyam ailesine ait altı eve 13'ün üzerinde top mermisi attığı ve ateş açtığı bilgisini verdi. Öte yandan, Refah kentine düzenlenen saldırılarda bir Filistinli balıkçı hayatını kaybetti, iki balıkçı yaralandı.


Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER