Geceden sağlanan gelirle 100 öğrenciye burs verilecek

Mardinliler Vakfı (MARVAK)’nın Balçova Termal Otel'de düzenlediği geleneksel Mardin Gecesi, siyasi partileri bir araya getirdi. Geceden sağlanan gelirle 100 öğrenciye burs verilecek

Geceden sağlanan gelirle 100 öğrenciye burs verilecek

Mardinliler Vakfı’nın geleneksel olarak düzenlediği Mardin Gecesi'nde İzmir’in siyaset temsilcileri buluştu. AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, İzmir Valisi Mustafa Toprak, siyasi partilerin il ve ilçe temsilcileri, belediye başkan aday adayları ve çok sayıda Mardinli katıldı. Gecede konuşan Mardinliler Vakfı Başkanı Rasim Kahraman, geceden sağlanacak gelirin dar gelirli öğrencilerin eğitimi için burs olarak kullanılacağını söyledi.

Kahraman, ''Uzun yıllar dernek çatısı altında yürüttüğümüz çalışmaları, vakıf şemsiyesi altında yapmaya devam ediyoruz. En önemli amacımız yardıma desteğe ihtiyacı olan öğrencilerimize burs temin etmek. Biz Mardinliler olarak toplumsal barışın ülke için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Geçen yıl birinci yılımız olmasına rağmen çok sayıda öğrenciye burs temin ettik. Amacımızı bu sayıyı her geçen gün artırmaktır” dedi.

Kahraman, ''Ülkemizdeki eğitim düzeyi artıkça birbirimizi anlamamız, farklı olan dil, din ırk ve toplumsal özelliklerimizi daha anlayışla sağlayacağımızı ve bu şekilde toplumsal barışımızın daha da güçleneceğini biliyoruz. Bu vesile ile son bir yıldır anaların ağlamadığı ve kardeş kanının akmadığı, barış sürecini başlatan herkese tüm Mardinliler adına saygılarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum'' şeklinde konuştu.

“Barış sürecine sahip çıkacağız”

Barış sürecinin önemine değinen Kahraman, “Yıllardır ülkemizde süren kardeş kavgasının en büyük acısını çekmiş olan Mardinliler olarak, barış sürecinin ne kadar değerli olduğunu herkesten daha iyi biliyoruz. Biz Mardinliler olarak herkesten daha çok sahip çıkmamız ve bu sürece katkı koymamız gerekmektedir. Buradan herkese ilan ediyorum Mardinliler olarak bu sürece sonuna kadar sahip çıkacağız. Ülkemizde kalıcı bir barışın sağlanması için ne gerekiyorsa Mardinliler olarak yapmaya hazırız'' dedi.

''Bir ve beraberiz''

İzmir Valisi Mustafa Toprak ise “Dinlerin, dillerin, mezheplerin farklı olduğu, ama gönüllerin bir olduğu Mardin’deki kültürü, tüm Türkiye'de hissetmek ayrı bir gururdur. Allah birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi bozmasın. Burada her bir siyasi partiden, her bir inanıştan, gönüllerin beraber olduğunu görmekten tüm Mardinlilerimizin bu güzelliği bir arada yaşamsından memnuniyet duyuyorum'' diye konuştu.

''İzmir’in marka değerini hep birlikte yücelteceğiz” diyerek konuşmasına devam eden Vali Toprak, ''İzmir’e güzellikler getirdiniz. Hem kendi değerlerinizi yaşatıyorsunuz hem de İzmir'in değerlerinin yücelmesi için gayret gösteriyorsunuz. Mardinli kardeşlerimizin bunu başardığını görmekten mutluluk duyuyorum. İyi ki varsınız...” dedi.
<< Önceki Haber Geceden sağlanan gelirle 100 öğrenciye burs verilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER