Gizli tanığın 3 dakikalık ifadesiyle 8 polis tutuklandı!

Emniyet mensuplarına yönelik operasyonlarda tartışmalı uygulamalar bitmek bilmiyor.

Gizli tanığın 3 dakikalık ifadesiyle 8 polis tutuklandı!

17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını yürüten polislerden 8’i, bir gizli tanığın toplam 3 dakika süren ifadelerine dayanılarak tutuklandı. Yakub Saygılı ise, ‘Fatih’ isimli gizli tanığın geçmişte beraber çalıştıkları İ.K. olduğunu söyledi.

17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını yürüten Emniyet mensuplarına yönelik operasyonda, gözaltına alınan 33 polisten 8’i tutuklandı. 8 Emniyetçiye yöneltilen suçlamalar ise ‘Fatih’ isimli bir gizli tanığın anlattıklarına dayandırıldı. Tutuklanan eski Mali Şube Müdürü Yakub Saygılı, savcılıktaki ifadesinde aynı operasyonda gözaltına alınan İ.K.’nın gizli tanık ‘Fatih’ olduğunu söyledi. İ.K.’nın savcılık sorgusunun 3 dakikada bittiği ileri sürüldü. Mahkemeye sevk edilen İ.K. burada da “Üzerime atılı suçu kabul etmiyorum. Savcılıktaki ifademi tekrar ederim.” dedi ve ardından serbest kaldı. Aynı operasyonda gözaltına alınan diğer polislerin ifadeleri ise saatlerce sürdü. Yolsuzluk soruşturması kapsamında hazırlanan fezlekeleri yazan bölümde görev alan İ.K.’nın kısa süren ifadesi dikkat çekti. Ancak operasyon savcısı İsmail Uçar, 3 dakikalık ifadesinin ardından İ.K.’yı darbe ve casusluk suçlaması ile sulh ceza hakimliğine sevk etmişti.

Savcı Uçar’ın 17-25 Aralık operasyonlarında görev yapan polislere yönelttiği suçlamaların büyük bölümü gizli tanık Fatih’in ifadelerine dayanıyordu. Eski mali şube müdürü Yakub Saygılı, gizli tanık Fatih’in, İ.K. isimli polis olduğunu ortaya attı. Saygılı, Mali Şube’de çalışan bütün polislerin görev yerinin değiştiğini, büyük bölümün açığa alındığını ancak aynı sorumluluğa sahip olan İ.K.’nın ise görevine devam ettiğini açıklamıştı.  Ancak yolsuzluk soruşturmalarını yürüten polislere yönelik operasyonda İ.K. da gözaltına alındı. Emniyet’teki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edilen İ.K., Savcı İsmail Uçar tarafından sorgulandı. Savcı 3 dakikalık sorgunun ardından  İ.K. hakkında kuvvetli suç şüphesi bulmuş olmalı ki tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk etmişti. Ancak İ.K. çıktığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Öte yandan savcılık sorgusunda polislere görev yapmadığı birimlerle ilgili ifadeler de içeren onlarca soru yöneltildi. Bazı polislerin ifadesi saatlerce sürdü. En kısa süren ifade bir saat oldu. Ancak, İ.K.’nın savcılık ifadesi üç dakika içinde bitti. Mahkemeye sevk edilen İ.K.’nın buradaki ifadesi de oldukça kısaydı. İ.K., “Üzerime atılı suçu kabul etmiyorum. Savcılıktaki ifademi tekrar ederim.” dedi. Bu ifadenin ardından serbest kaldı
<< Önceki Haber Gizli tanığın 3 dakikalık ifadesiyle 8 polis tutuklandı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER