Görevden almalar hız kesmeden devam ediyor!

Son görevden almaların ardından, Asayiş Şube’ye bağlı bir çok departmanda daha memur seviyesinden başlamak üzere değişiklikler yapılacağı belirtildi.

Görevden almalar hız kesmeden devam ediyor!

  • İstanbul'un ardından İzmir'de de bazı büro amirliklerinde görevden almalar yaşanacak.  
  • Asayiş Şube’ye bağlı birimlerde değişiklikler memur seviyesinden başlayacak.  
  • İstanbul'da görevden almaların sayısı ise 500'ü geçti.

Türkiye’yi sarsan rüşvet soruşturmasından sonra Emniyet’teki tasfiye depremi sürüyor. İstanbul’da alt rütbeli yaklaşık 400 polisin görevden alınmasının ardından İzmir’de de gasp, cinayet ve dolandırıcılık gibi büro amirliklerinde görevli emniyetçilerin görev yerinin değişeceği öğrenildi.

24 kişinin tutuklandığı rüşvet, yolsuzluk ve karapara soruşturmasının ardından Emniyet’te başlatılan ‘cadı avı’ büyüyor. Emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri, daire başkanlarının ardından alt rütbedeki personel de tasfiye edilmeye başlandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde görevli yaklaşık 400 polis, rüşvet operasyonunda görev aldığı gerekçesiyle tasfiye edildi. Böylece İstanbul Emniyeti’nde görevden alınan personel sayısı 500’ü geçti. Benzer bir durum İzmir Emniyet Müdürlüğü’nde de yaşanıyor.

Operasyondan sonra İzmir’de 16 şube ve ilçe müdürünün yeri değiştirilmişti. İzmir’de şube müdürlüklerinin dışında emniyet amiri, başkomiser, komiser ve komiser yardımcısı rütbeleriyle kritik şubelerde görevli tecrübeli polis memurlarının da görevlerinden alınarak başka birimlere kaydırıldığı öğrenildi. Buna göre, Asayiş Şube’ye bağlı hırsızlık, gasp, cinayet, oto hırsızlık, yankesicilik ve dolandırıcılık gibi büro amirliklerinde de memur seviyesinden başlamak üzere değişiklikler yapılacak. Görev yerleri değiştirilen memurlar ise Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Mali Suçlarla Mücadele gibi şubelerde çalışmak için uzun yılların tecrübesine ihtiyaç duyulduğunu, değişikliklerin ilgili birimlerdeki çalışmaları olumsuz etkileyeceği görüşünde.

Zaman gazetesinin haberine göre, İzmir’de önemli bir şubede görev yapan ve soruşturmanın ardından görev yeri değiştirilen bir polis memuru, “Biz cumhuriyet savcılarımızın verdiği talimatlar doğrultusunda hareket ediyoruz. Tamamen ve sadece kanunun bize verdiği yetki dairesinde işimizi yapıyoruz. Adli kolluk görevimizi yürütürken savcılarımız dışında kimseye bilgi verme yetkimiz yok. Durum böyleyken bu operasyondan sonra görev yerlerimizin değiştirilmesine anlam veremiyoruz.” dedi. 



<< Önceki Haber Görevden almalar hız kesmeden devam ediyor! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER