Görevlilerden yok artık dedirten ayıp

Rize'de Diyanet İşleri Başkanlığının Kutlu Doğum nedeni ile düzenlediği programda, 96 yaşındaki Mustafa Cebir yaka paça salonun dışına atıldı.

Görevlilerden yok artık dedirten ayıp

Rize Müftülüğü’nce düzenlenen ve Rize Valisi Nurullah Çakır, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, AKP Rize Milletvekili Hasan Karal'ın katıldığı ’Kutlu Doğum Haftası’ etkinlikleri töreninde büyük bir insanlık ayıbı yaşandı. 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez konuşma yapmak üzere sahneye çıkarken, 96 yaşındaki Mustafa Cebir'in "Bunu dinlemeyin. Gavurdur." diye seslendiği duyuldu. Diyanet İşleri Başkanı Görmez ile görüşmek isteğini söyleyen Cebir, görevliler tarafından ağzı kapatılarak susturulmaya çalışıldı. Mustafa Cebir daha sonra salonda görevli müftülük personelleri tarafından yaka paça dışarı çıkartıldı. Yaşlı adam bir arabaya koyularak etkinlik alanından uzaklaştırıldı.

Cabir Dede olarak bilinen ve Kalkandere ilçesinde yaşayan şahsın, Türkiye'de namaz saatlerinin yanlış olduğunu savunarak Başbakanlık ve Diyanet İşleri Başkanlığı'na düzeltilme yapılması konusunda defalarca dilekçe gönderdiği öğrenildi. Yaşlı adamın tepkisinin de bu yüzden kaynaklandığı öne sürüldü.


<< Önceki Haber Görevlilerden yok artık dedirten ayıp Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER