Hakimden mahkeme salonunda şok eden argo sözler

Avukatların yargılandığı Gezi davasında hâkiminin sözleri tepki topladı

Hakimden mahkeme salonunda şok eden argo sözler

Gezi Parkı protestoları sırasında gözaltına alınan eylemcilerin adliyeye sevk edildikleri sırada, bir hâkime ve polis memurlarına hakaret ettikleri iddiasıyla yargılanan avukatların duruşması dün görüldü. Duruşmaya hâkimin, “Bana giren çıkan bir şey yok’’ sözleri damgasını vurdu. Kadın avukatların tepkisi üzerine mahkeme başkanı özür dileyerek, “Espri yaptım” dedi.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında duruşmada sanık avukatlar Elif Çalışkan, Tülay Odabaş, Tolga Çakır ve Sevinç Sarıkaya hazır bulundu. Müştekiler, eski İstanbul 22. Sulh Ceza Mahkemesi hâkimi Salih Cantürk ile Atalay Özdemir, Talip Akboğa ve Ramazan Ekemen duruşmaya katılmadı. Sanık avukatları, yaklaşık 16 avukat savundu. Kimlik tespitlerinin ardından sanık avukatı Ömer Kavili, müştekilerin duruşmaya katılmaması sebebiyle yargılamaya ara verilmesini istedi. Kavili, şikâyetçi hâkim Salih Cantürk’ün ve tanıkların adliye içerisinde görev yaptığını ve duruşmaya mübaşir aracılığıyla çağırılmasını gerektiğini söyledi. Kavili, Sulh Ceza yargıcı ve polis memurları ile İçişleri ve Adalet Bakanlığı’na bağlı memurların salonda hazır edilmesini isteyince, mahkeme başkanı, “Sulh Ceza hâkimleri memur değildir” dedi. Avukat Kavili, peki efendim siz rahatsız oldunuz, o zaman “bakanlık görevlileri” diyelim diyerek cevap verdi.
 
KADIN AVUKATLAR REDDİ HÂKİM İSTEDİ

Mahkeme başkanı ise bunun üzerine “Bana giren çıkan bir şey yok” dedi. Kavili, hâkime “Çok erkeksi bir cümle oldu” derken, Mahkeme Başkanı, bu sözleri “Ben erkeğim, alt kültürümüzde var” diyerek savundu. Sanık avukatlardan Sevinç Karakaya, bu sözler nedeniyle reddi hâkim talep etti. Sanık avukatların taleplerinin ardından mahkeme başkanı yanlış anlaşıldığını belirterek salondakilerden özür diledi.

 AYSUN YAZICI - TARAF
<< Önceki Haber Hakimden mahkeme salonunda şok eden argo sözler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER