Hava durumunu öğrenmeden plan yapmayın

Hava durum tahminlerini öğrenin...

Hava durumunu öğrenmeden plan yapmayın

Yapılan son hava durumu tahminlerine göre, ülkemizin büyük bir bölümünde genellikle yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların, Doğu Anadolu ile Sivas ve Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.


HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, güney, iç ve batı bölgelerde yer yer kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor. 

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR ve BACA GAZI ZEHİRLENMELERİ UYARISI: Rüzgarın, güney, iç ve batı bölgelerde güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli (30-50 Km/S) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü ve artan sıcaklık nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. 
<< Önceki Haber Hava durumunu öğrenmeden plan yapmayın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER