Hava durumuyla ilgili son tahminler ne yönde?

Hava durumu önümüzdeki günlerde nasıl olacak

Hava durumuyla ilgili son tahminler ne yönde?

Yapılan son hava durumu değerlendirmelerine göre; Marmara'nın doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Kırklareli, Yozgat, Nevşehir, Kırşehir, Aksaray, Artvin ve Ardahan çevrelerinde görülecek yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; Isparta, Burdur, Afyonkarahisar ve Denizli çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege ve Hatay çevreleri ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor. 


METEOROLOJİ'DEN UYARILAR 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Isparta, Burdur, Afyonkarahisar ve Denizli çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (yıldırım, yerel su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. 
<< Önceki Haber Hava durumuyla ilgili son tahminler ne yönde? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER