Havalar ısındı, ocaklara ateş düştü!

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle birlikte boğulma vakaları da arttı.

Havalar ısındı, ocaklara ateş düştü!

Havaların ısınmasıyla serinlemek için denize giren vatandaşlar boğulma tehlikesi geçiriyor. 

SAMSUN

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve deniz polisinin müdahale ettiği boğulma olaylarında 8 kişi denizden sağ olarak çıkartılırken, 2 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de halen aranıyor. 

ZONGULDAK

Düzce’nin Yığılca ilçesinden Dayısı Şaban Sağlam ve amcası Muhsin Öztürk ile gezmek için Ereğli’ye gelen 14 yaşındaki Emre Öztürk plajlar mevkiindeki Mevraltı’nda denize girdi. Denizde bir süre yüzen Emre Öztürk, olumsuz hava koşulları nedeniyle oluşan dalgalara ve akıntıya kapılarak gözden kayboldu. Durumu fark eden çevredeki vatandaşların uyarısıyla olay yerine gelen dalgıçlar, kısa sürede buldukları Öztürk'ün cesedini kıyıya çıkardı.

BATMAN

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Batman'da serinlemek amacıyla suya giren biri Afganistan uyruklu 3 kişi, boğuldu. Sivil savunma ekipleri, boğulan 3 kişinin cesedini çıkarmak için yoğun çaba sarf etti.

ORDU

Ordu'da serinlemek amacıyla girdiği denizde arkadaşlarıyla birlikte yüzerken gözden kaybolan 15 yaşındaki Erdinç İlhan'ı kurtarabilmek için çevredekiler seferber oldu. Deniz polisi ve AFAD Sualtı Kurtarma ekibinin gelmemesi üzerine vatandaşlar tarafından 1.5 saatlik aramada baygın vaziyette denizden çıkarılan Erdinç İlhan hastaneye kaldırıldı.

SİNOP

Sinop'ta serinlemek için denize giren iki kardeşten biri boğuldu, diğeri tedavi altına alındı.
Kastamonu'nun Hanönü ilçesinden tatil için Sinop'a gelen ve kardeş oldukları öğrenilen Metehan Kabaca (21) ile Mahmut Kabaca (37) Gelincik Mahallesi Yuvam mevkisinde serinlemek için denize girdi. Bir süre sonra boğulma tehlikesi geçiren ve çırpınmaya başlayan Kabaca kardeşlerin yardımına çevredekiler koştu.

KOCAELİ

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde serinlemek için denize kişi boğuldu. Alınan bilgiye göre, arkadaşlarıyla Sarısu sahiline gelen Semih Muhammet Temizce (35), serinlemek amacıyla denize girdi. Arkadaşlarının uyarılarına rağmen kıyıdan uzaklaşan Temizce, bir süre sonra gözden kayboldu. İhbar üzerine olay yerine gelen Büyükşehir Belediyesi'nin sahil kurtarma ekiplerince denizden çıkarılan Temizce, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Temizce'nin cesedi, Kandıra Devlet Hastanesi morguna gönderildi.
<< Önceki Haber Havalar ısındı, ocaklara ateş düştü! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER