Hayati yazıcı ile ilgili çarpıcı iddia!

İranlı iş adamı Reza Zarrab’ın, İşviçre’den aldırdığı ve gümrük vergisi ödenmediği belirtilen 700 bin liralık saatin, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’yı koltuğunda ettiği söyleniyor.

Hayati yazıcı ile ilgili çarpıcı iddia!

İranlı iş adamı Reza Zarrab’ın İşviçre’den aldırdığı 700 bin liralık saati dönemin Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’a  hediye ettiği yönünde internete düşen ses kayıtları gündemde bomba etkisi oluşturmuştu. Meclis kürsüsünden eleştirilere cevap veren Zafer Çağlayan, saati Reza Zarrab’ın aldırdığını ama parasını kendisinin ödediğini söylemişti. Çağlayan'ın elinde salladığı faturanın adres kısmında alıcı olarak Murat Yılmaz ismi ve Bodrum'da bir adresin olması Ekonomi Bakanı'nı daha da zor durumda bırakmıştı.

ÖDENMEYEN VERGİNİN KANITI
Artan baskılar üzerine Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı olayı Teftiş Kurulu’na intikal ettirdiğini ve bu konuda soruşturma yapması için bir müfettiş görevlendirildiğini açıklamıştı. Konuyu araştıran ve ilgili kişilerin ifadesine başvurduğu belirtilen müfettiş, 700 bin liralık saatin, gümrük vergisi ödenmeden Türkiye’ye sokulduğunu tespit etti. Gümrük Müfettişi’nin bu tespiti, cezalı gümrük vergisi alınması anlamına geliyordu. Bakan Yazıcı, 700 bin liralık saatin gümrük vergisinin ödenip ödenmediğinin tespit edilmesi için bir müfettiş görevlendirmeseydi, konu üzerinde araştırma yapılamayacaktı.Saatin gümrük vergisinin ödenmediğine dair bu tespit, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ele alınması beklenen fezlekelerin görüşülmesinde de kanıtlayıcı bir belge olarak gündeme gelebilecek.

BAKANLIK ELİNDEN ALINDI
Ankara kulislerinde dolaşan bilgilere göre, saatin vergisi ödenip ödenmediğinin bakanlıkça araştırılması birilerini oldukça rahatsız etmiş. Gümrük Bakanı Hayati Yazıcı’nın görevinden alınmasının sebebi olarak saat konusunu araştırması gösteriliyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, bir televizyon kanalında yaptığı değerlendirmede  Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ’nın 62. hükümetin kabinesinde yer almamasına şaşırdığını söylemişti.
<< Önceki Haber Hayati yazıcı ile ilgili çarpıcı iddia! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER