Gözaltına alınan Ömer Köse hukuksuzluğa dikkat çekti

Sahur vakti yapılan operasyonda gözaltına alınıp mahkemeden serbest bırakılan eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse, hakkında çıkarılan yakalama kararı üzerine İstanbul Adliyesi'ne gelerek teslim oldu.

Ömer Köse hukuksuzluğa dikkat çekti

Yolsuzluk ve terör soruşturmalarında görev alan polislere yönelik operasyonda gözaltına alınan eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse, Selam-Tevhid soruşturmasına atıfta bulunarak, "Bu dosyayı deşifre edip basına sızdıranlar, arkasından takipsizlik verip kapatanlar ve dönüp pervasızca bize operasyon yapanlar er ya da geç bu dosyadaki şüphelilerle birlikte yargılanacaktır." dedi.


Soruşturmaya ilişkin konuşan Köse, "Savcı bey bana soramadığı casusluk sorusundan beni tutuklamaya sevk etmiştir. Arkamdan da yakalama kararı çıkartmıştır. Bana soramadığı yani şubenin müdürüne soramadığı casusluk sorusunu şubenin amirine ve memuruna hiç soramaması gerekir. Özetle bize yapılan operasyon dosyasında siyasal ve askeri casusluk yoktur. Suç uydurma yoktur, resmi evrakta sahtecilik yoktur. İnsanların özel hayatını ve gizliliği ihlal suçu yoktur. Neden yoktur. Çünkü bunların delili yoktur." ifadelerini kullandı.

"Devletin kılcallarına sızmış bir casusluk şebekesini mevcut yasalarımız çerçevesinde 3 yıl boyunca 2 savcı 20’ye yakın hakimlerimizin kararlarıyla takip ettik." diyen Köse, "Operasyona çeviremeden, malum 17 Aralık süreciyle görevden alındık. Biz görevden alındıktan sonra yaklaşık 3 ay sonra bu derin yapı dosyayı fark edince, profesyonel bir psikolojik hareket planıyla kamuoyundan bu dosya kaçırılıp, mevcut olan bu hale getirildi. Yani öncellikle binlerce kişi dinlendi yalanıyla deşifre edilip sulandırıldı. Daha sonra dosya içerisinde mevcut 193 şüpheli sıradan soruşturma gibi adliyeye çağrılıp ifade alınıp takipsizlik kararı verildi. Bunların içerisinde yabancı servise çalışanlar elemanlar yoktu. Çünkü bunlar Türkiye’de yoktu. En sonunda bir intikam hissiyle su dosyada çalışan vatanseverlere operasyon yapıldı. Öyle ki bu dosyada tek imzası olan dahi bu operasyonda nasibini aldı." şeklinde konuştu.

Asıl ihanet edenlerin dosyasının asla kapatılmayacağını söyleyen Köse, şunları ifade etti: "Bu casusluk ve ihanet dosyası kapanmayacaktır. Bu dosyayı deşifre edip basına sızdıranlar, arkasından takipsizlik verip kapatanlar ve dönüp pervasızca bize operasyon yapanlar, er ya da geç bu dosyadaki şüphelilerle birlikte yargılanacaktır. Biz yaptıklarımızdan pişman değiliz. Dün yaptık, bugün olsa yine yaparız. Yarın da böyle bir imkan elimize geçerse milletimiz adına kullanırız."Köse, Namık Kemal'in şu sözlerini de hatırlattı: "Felek her türlü esbab-ı cefasını toplasın gelsin/Dönersek kahpeyiz millet yolunda bin azimetten."

Ömer Köse'nin avukatı Kemal Şimşek de, müvekkilleri aleyhine dosya içinde tutuklama gerekçesi yapılan en önemli isnadın casusluk ve belgeleri kullanma iddiası olduğuna vurgu yaparak, "Müvekkillerle ilgili her hangi bir teknik takip yapılmış mıdır? Telefon ve ortam dinlenmesi var mıdır? Bir belge ve evrak paylaşımı yapıldığına dair bir olgu var mıdır? Casusluk karşılığında menfaat elde edildiğine dair bir belge, bir olgu elde edilmiş mi, bir çıkar var mıdır?" diye soruldu.

Cihan
<< Önceki Haber Gözaltına alınan Ömer Köse hukuksuzluğa dikkat çekti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER