Hükümete ciddi uyarı: Bir 28 Şubat daha yaşamayalım

İhracatçı Birlikleri Başkanı Zekeriya Mete, 28 şubat mağduru hükümetin, şirketleri fişlemesine tepki gösterdi.

Hükümete ciddi uyarı: Bir 28 Şubat daha yaşamayalım

Kedisi de 28 Şubat mağduru olan AKP hükümetinin iş adamları ve şirketleri fişlemesine tepkiler gelmeye devam ediyor. İstanbul Hububat Bakliyat ve Yağlı Tohumlar İhracatçı Birlikleri Başkanı Zekeriya Mete, şirketlerin fişlenmesine tepki göstererek, 28 Şubat mağduru hükümetin bugün şirketlere yeni 28 Şubat yaşatmasının izah edilemeyeceğini vurguladı.

100 BİN ŞİRKETİN FİŞLENMESİ YANLIŞ

Maliye tarafından TOBB, TÜSİAD, TUSKONve TÜGİADüyesi 100 bin şirketin fişlenmesine bir tepki de İstanbul Hububat Bakliyat ve Yağlı Tohumlar İhracatçıları Birliği Başkanı Zekeriya Mete’den geldi. Sözü edilen şirketlerin büyük bölümünün geçmişte AKP’ye oy verdiğini belirten Mete, 28 Şubat’ın mağduru olan Başbakan Tayyip Erdoğan’ın bugün 100 bin şirketi fişleyerek birilerine farklı bir 28 Şubat yaşatmasının doğru olmadığını ve bunun izah edilemeyeceğini söyledi. “100 bin şirketin, 99 bin tanesi bu hükümete oy verdiği halde fişlenmeye maruz kaldı” diyen Mete, canını dişine takmış ihracatçı, sanayici ve işadamlarının tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

YAZICI'YA MEKTUP YAZDIM

Bugün gazetesi'nin haberine göre Hizmet Hareketi’ne yakın şirketlerin maliyeden tasfiyenin sağlanmasına rağmen defterlerinin tekrar incelendiğini belirten Mete, Sayın Gümrük Bakan’ı Hayati Yazıcı’ya bunu mesaj olarak ilettiğini ve bu tip durumların iş adamlarımızı rahatsız ettiğine dikkat çekti.

İNSANLARIN HUZURA İHTİYACI VAR

Mete ortamdaki gerginliğin bir an önce bitmesi gerektiğini ve ülkenin gereksiz enerji kaybettiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti “İnsanların huzura sükûnete ihtiyacı var. Etrafımızda birçok ülkeyle kavga, kargaşa politik durumlar ortadayken biz kendi içimizde birbirimize daha çok kenetlenmeliyiz. Birbirimizi yeme peşinde bir durum sergiliyoruz bunlar doğru fotoğraf karesi yansıtmıyor. Bunların olması hiç hoş değil. Belki farkında değiller, kasıtlı yapan insanlar eline fırsat geçmiş bunu değerlendirmek istiyor olabilir.”

IRAK'TA İHALEYE GİREMİYORUZ

Irak’ta ihalelere Türk şirketlerinin alınmadığını söyleyen Mete, haziran ayında sektörde 50 milyon dolar zarar olduğu bilgisini verdi. Mete, Irak’la ihracatın azalmasının devam edeceğini kaydederek şunları aktardı: “Irak’ta merkezi hükümetin yapmış olduğu devlet ihaleleri var. Orada Türk şirketleri dışlanmış. Maliki ile hükümet arasındaki sürtüşmeden meydana gelen bir sorun bu.” Irak’ın Türkiye’nin ikinci büyük pazarıyken beşinci sıraya düştüğünü belirten Mete, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin bu duruma sessiz kalmasını eleştirdi. Mete, Mehmet Bey muhakkak doğru bildiği şeyleri konuşmalıdır” dedi.

ALİ KATIRCI'YI İNKAR EDEMEYİZ

Güney Afrika’da yaptığı hizmetlerle, Devlet Başkanı Jacop Zuma’nın takdirini kazanan eğitim gönüllüsü Ali Katırcı’yı yakından tanıdığını belirten Mete, “Ali Katırcı abimizin yapmış olduğu hizmeti inkar mı edeceğiz! O yaşında o hizmeti Türkiye’ye kazandırmış bir insanı yok sayamazsınız” dedi.

TÜRK OKULLARI DÜNYA MARKASI

Hükümetin yurt dışındaki Türk okulları aleyhine yürüttüğü karalama kampanyasını ‘vahim hata’ diye nitelendiren Mete, dünya markası haline gelen eğitim müesseselerinin Türkiye’nin tanıtımına ve ticaretine katkı sağladığına dikkat çekti. Mete, şunları söyledi: “Ben birçoğunu gittim gördüm. 160 ülkede hizmet veren bu okullar Türkiye’nin gurur kaynağıdır. Bu okullar dünya markasıdır, dünyada en önemli şey olan ilmin Türkler tarafından yayılmasından daha güzel bir şey olamaz. Dünya markasına sahibiz ama biz bu dünya markasını hazmedemiyoruz. THY bugün birçok noktaya uçabiliyorsa Türk okullarının katkısını kimse inkâr edemez. Bu okullar bu ülkeye hizmet ediyor.”
<< Önceki Haber Hükümete ciddi uyarı: Bir 28 Şubat daha yaşamayalım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER