İlk başörtülü Rektör Ayşegül Jale Saraç'a Arınç sahip çıktı!

Bülent Arınç, Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç'a sahip çıktı ve "Rektör Saraç başarılı bir bilim kadını ve dindar" ifadelerini kullandı...

İlk başörtülü Rektör Ayşegül Jale Saraç'a Arınç sahip çıktı!

AKP milletvekili Cuma İçten'in Dicle Üniversitesi Rektörü Ayşegül Saraç'ı "paralel" olmakla ve yolsuzlukla suçlamasına Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tepki gösterdi. "Yolsuzluk iddiaları varsa, ispatlanmalı ve yargıyla paylaşılmalı. Yoksa rektör hakkında yapılan çirkin bir yakıştırmadır" diyen Arınç, AKP'li İçten'in yaptığını doğru bulmadı. 

Türkiye'nin ilk başörtülü Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, 11 Nisan'da kameralar karşısına geçmiş ve örtünmesinden dolayı " artık daha huzurluyum" açıklaması yapmıştı. 

Ancak onun huzuru uzun sürmedi. Çünkü AKP Milletvekili Cuma İçten, Rektör Saraç'ın başörtülü ilk açıklamasından hemen sonra Dicle Üniversitesi ve rektörüyle ilgili gerçeği yansıtmayan iddialarda bulundu. Cuma İçten, "paralel yapı ile alakası var, üniversitede yolsuzluk yapılıyor" gibi daha önceki yıllara ait suçlamaları sanki Rektör Saraç'ın döneminde yapılmış gibi göstermeye çalıştı. Suçlamalara cevap gecikmedi. Türkiye'nin ilk başörtülü Rektörü, hiçbir  yapılanma ile ilgisinin bulunmadığını, iddia sahibinin iddiasını ispatla mükellef olduğunu söyledi. 

Cuma İçten'in iddiaları ve tartışmalar, Bakanlar Kurulu sonrası Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a soruldu. Rektöre destek veren Arınç, Saraç'ın 8 yıl önce yüksek oylarla rektörlüğe seçildiğini, başarılı bir bilim kadını ve çevresinde çok sevilen birisi olduğunu söyledi ve "Bu bence takdir edilecek bir davranış. Bir insanın kalbini yarıp bakamayız. Bu hanımefendi dindar bir hanımefendi. Hem kendi işini çok iyi yapıyor. Dindar bir müslüman olarak görevlerini aksatmamaya çalışıyor. Bu bakımdan bir suistimal, başka bir amacı gizlemek için başını örtmek gibi bir yakıştırma çok çirkin olur." ifadelerini kullandı..

Arınç, haksız suçlamalar karşısında Rektör Saraç'ın arkasında olduğunu belirtip şunları söyledi:

" 'Ama o tutmadı, bir de böyle deneyelim' şeklindeki ithamları "yani ceketi uyduramadık, bari pantolon verelim" şeklindeki bir yakıştırmayı benim vicdanım kabul etmez. Ben Sayın Rektörün bu haksız suçlamalar karşısındaki vakur duruşuna katılıyorum." 

İddiaları çirkin bulan Arınç, "Yolsuzluk yapılmışsa üzerine gidilmelidir ancak neden bugün beklenmiştir" diye sordu. Arınç, AKP'li Cuma İçten'in yaptığını doğru bulmadığını belirtip, "Yolsuzluk iddiasına sahip olan herkes elindeki bilgileri ve belgeleri sür'atle yargıyla paylaşmalıdır. YÖK'e bildirilmeden elinde tutularak, 'Haa şimdi günü geldi demek' samimiyetsizlik olarak görüyorum. Bu arkadaşımızın yaptığını da doğru bulmuyorum." diye konuştu..
<< Önceki Haber İlk başörtülü Rektör Ayşegül Jale Saraç'a Arınç... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER