İlk yerli piyade tüfeği yola çıktı

İlk yerli piyade tüfeği ‘Mehmetçik’, deneme amacıyla şubatta kıtalara dağıtılacak.

İlk yerli piyade tüfeği yola çıktı

Kışlalardaki 500 bin G3 silahının yerini, testleri tamamlanan Mehmetçik alacak.

Tür­ki­ye­’nin ken­di  im­kan­la­rı ile yap­tı­ğı ilk pi­ya­de tü­fe­ği olan Meh­met­çik, de­ne­me mak­sa­dıy­la şu­bat ayın­da kı­ta­la­ra tes­lim edil­me­ye baş­la­na­cak. Si­lah­lı Kuv­vet­ler uzun yıl­lar­dır G3 pi­ya­de tü­fe­ği kul­la­nı­lı­yor­du.

En­van­ter­de bu­lu­nan 500 bin do­la­yın­da pi­ya­de tü­fe­ği­nin bir kıs­mı tek­no­lo­jik ve eko­no­mik öm­rü­nü ne­re­dey­se ta­mam­la­mak üze­re. Bir­lik­le­rin bu amaç­la her­han­gi bir za­fi­ye­te uğ­ra­ma­ma­la­rı için Sa­vun­ma Sa­na­yi İc­ra Ko­mi­te­si ka­ra­rı ile Sa­vun­ma Sa­na­yi Müs­te­şar­lı­ğı ve Ma­ki­ne Kim­ya En­düs­tri­si Ku­ru­mu (MKEK) ara­sın­da 22 Ocak 2009’da 7,62 mi­li­met­re ça­pın­da mil­li mo­dern pi­ya­de tü­fe­ği üre­ti­mi yap­mak üze­re söz­leş­me im­za­lan­dı. 2011’de mo­dern pi­ya­de tü­fe­ği üre­ti­mi­ne baş­lan­dı.

200 PİLOT KAFİLE

Mo­dern Pi­ya­de Tü­fe­ği­’nin üre­til­me­si nok­ta­sın­da­ki ek­sik­lik­ler ge­çen yıl so­nun­da gi­de­ril­di. Ürün ka­li­fi­kas­yon test­le­ri geç­ti­ği­miz yıl Ekim ayın­da ta­mam­lan­dı. Tü­fek bu test­ler­den yük­sek per­for­mans gös­te­re­rek çık­tı. Üre­tim aşa­ma­sı­na Ka­le Ka­lıp da ka­tıl­dı. Ge­li­nen nok­ta­da  müs­te­şar­lık 200 si­lah­tan olu­şan pi­lot ka­fi­le üre­ti­mi­ni ta­mam­la­mak üze­re. Şu­bat ayı so­nu­na doğ­ru de­ne­me amaç­lı tü­fek­ler kı­ta­la­ra de­neme mak­sat­lı tes­lim edi­le­cek.

EKSİKLER GÖRÜLECEK

Bugün gazetesinin haberine göre, bir son­ra­ki dö­nem­de gün­de­me ge­le­cek olan se­ri üre­tim fa­ali­yet­le­ri­nin bir pro­va­sı ni­te­li­ğin­de olan pi­lot ka­fi­le üre­ti­mi ile se­ri ima­lat ve mon­ta­ja yö­ne­lik iş akı­şı plan ve ka­pa­si­te­le­ri­nin test edil­me­si amaç­la­nı­yor. Ay­rı­ca tü­fek­le­rin bir­lik­ler­de de­nen­me­si ile ge­ri bil­di­rim­ler alın­ma­sı ve si­lah­ta­ki ek­sik­le­rin gö­rü­le­rek ge­liş­ti­ril­me­si he­def­le­ni­yor.


<< Önceki Haber İlk yerli piyade tüfeği yola çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER