İşçi Bayramı mı dediniz?

Yine 1 Mayıs, yine marjinal gruplar... Olaylar, atılan taşlar, sıkılan biber gazları..

İşçi Bayramı mı dediniz?

İstanbul'da manzara bu yıl da değişmedi. Birçok yerde türkülerle, halaylarla kutlanan bayram, bazı grupların  'İlle de Taksim' ısrarıyla polise ızdırap, haberciye çile, vatandaşa eziyete dönüştü..

Valilik günler öncesinden Taksim'deki çalışmalardan dolayı burasının işçi bayramını kutlamaya elverişli olmadığını duyurup, sendikalarla anlaşma yoluna gitmeyi dilemişti. Vali Hüseyin Avni Mutlu, Twitter hesabından da açıklama yaparak, Taksim'de şu anki haliyle bayram kutlamayı, uçurumun kenarında düğün yapmaya benzetti. Ancak bütün bu uyarılar fayda etmedi.

CHP, ÖDP, KESK, DİSK, Halkaevleri, YOL-İş Sendikası ve feministlerin de bulunduğu kalabalık grup, önce Beşiktaş'ta toplandı. Ardından yolu kapatılan Taksim Meydanı'na doğru yürümeye koyuldu. Polis engel olmaya çalışınca da bildik görüntüler yaşandı.


Kimi göstericiler kaldırım taşlarını parçalayıp elde ettiği taşları polise fırlattı, kimi hazırladıkları molotof kokteylleriyle etrafı yaktı, kimi de yanında getirdiği boyalarla, yolları boyayıp, çok önemli(!) mesajlarını yazdı.. 



Göstericilerin gözleri öylesine dönmüş ki, geçin polisi, attıkları taşların, oradan geçen bir sivile isabet etmesi umurlarında dahi değil. Görevi için orada bulunan DHA Muhabiri Zeki Günal, koluna ve başına isabet eden taşlardan dolayı yaralandı, elinde kırık meydana geldi.



Polisin geri püskürtmesiyle yorulan gruplar ara sokaklara dağılıp dinlendikten sonra tekrar sahneye çıkıyor. Taşlı sopalı saldırılarına devam ediyor.



Sonuç olarak polis kendisine tebliğ edilen vazifeyi ifa ediyor, her ne kadar gaz bombaları yüzünden eleştirilse de.

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber İşçi Bayramı mı dediniz? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER