İşte Emniyet İstihbarat'taki fişlemenin şok gerekçesi

Taraf'ın ortaya çıkardığı ve iki gündür yalanlanmayan belgeye göre Emniyet İstihbarat 2009 yılından beri Cemaat ve Tarikatları fişliyormuş. Fişlemenin gerekçesi ise pes dedirten cinsten...

İşte Emniyet İstihbarat'taki fişlemenin şok gerekçesi

Emniyet İstihbarat'ın 2009 yılında Türkiye'deki Cemaat ve Tarikatlara yönelik fişleme yaptığının belgesi ile ortaya çıkması gündeme bomba gibi düşmüştü.

Yeni Asya'nın "Cemaatler 2014 Hala Fişleniyor mu" başlığı ile dün manşetten verdiği habere göre Emniyet İstihbarat Dairesi, 2009 Kasım'ında Türkiye'deki Nurcular, Nakşiler, Süleyman Efendi Cemaati ve Kadiriler hakkında istihbarat çalışması yapılmasını istemiş.

Ancak bugüne kadar yalanlanmayan haberde çok önemli bir detay var. O da Cemaat ve Tarikatların fişlenme gerekçesi.

Emniyet İstihbarat tarafından 81 ile gönderilen yazıda Cemaat ve Tarikatların Türk aile yapısını bozduğu gerekçesi ile fişlenmesi istenmiş.

İŞTE CEMAAT VE TARİKATLARIN FİŞLENME GEREKÇESİ

Yeni Asya'nın dün manşetten verdiği habere göre Emniyet İstihbarat Cemaat ve Tarikatları fişleme gerekçesi;

Ramazan Akyürek’in görevden alınmasının ardından Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı’na atanan Hüseyin Namal’ın imzasıyla 81 ilin Emniyet İstihbarat Şube müdürlerine gönderilen yazıda, Türkiye genelinde faaliyet gösteren bütün dinî akım ve tarikatlarla ilgili istihbari çalışma yapılması talimatı verildi.

Yazıda, Türkiye’de dini istismar eden terör örgütleri ile geçmişten bu yana ilişki içinde bulunan birçok dinî akım ve tarikat olduğu vurgulandı. Yazıda, dinî akım ve tarikatların, Türk aile yapısını bozduğu, vatandaşların maddî ve manevî yönden zarar görmesine yol açtığı da öne sürüldü. Namal’ın yazısında, takip altına alınacak tarikatlara örnek olarak da, Nakşibendiler Nurcular, Süleymancılar ve Kadiri tarikatı gösterildi. Yazıda, tarikatların millî güvenliği de tehdit ettiği kaydedildi"

FUHUŞ, BONZAİ BOZMUYOR DA CEMAATLER VE TARİKATLAR Mİ BOZUYOR?

Cemaat ve Tarikatların fişlenme gerekçesi, Milli Gazete'nin haberine göre AKP döneminde 3 kat artan fuhuş, şiddet, uyuşturucu kullanımı değil de Cemaatler ve Tarikatlar mi aile yapısını bozuyor sorusunu akıllara getirdi.

<< Önceki Haber İşte Emniyet İstihbarat'taki fişlemenin şok gerekçesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER