Kastamonu'da 54 yıllık hasret bitti

Yapımına 1959'da başlanan Kastamonu Havalimanı açıldı. İlk uçak da havalandı.

Kastamonu'da 54 yıllık hasret bitti

54 yıllık hasret bitti. Kastamonu Havalimanı açıldı. 100 milyonluk ek yatırımla bitirilen hava limanına haftada 4 sefer yapılacak.

YAPIMINA 1959 BAŞLANAN HAVALİMANINDAN İLK UÇAK HAVALANDI

1959 yılında başlandı. Ama yeterli yolcu olmadığı gerekçesiyle bir türlü bitmedi. 100 milyonluk ek yatırımla havalimanı aktif hale getirildi. İlk uçak havalandı.

Havaalanıyla ilgili açıklama yapan Kastanmonu Valisi Erdoğan Bektaş, "Şimdilik haftada dört uçakla karşılıklı olarak İstanbul’a uçacağız. Çok kısa bir süre içerisinde de bu uçuşların çoğalmasını bekliyoruz" dedi.

"KASTANMONU'YU DÜNYAYA AÇIYORUZ"

Uçuşlar ile Kastamonu'nun cazibesinin daha da artması bekleniyor.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu da yaptıı açıklamada, "Bugün Türk Hava Yolları’nın geniş ağına 237. nokta olarak Kastamonu'muzu ilave ediyoruz. .Kastamonu'muzu sadece İstanbul’a bağlamıyoruz. Tabi ki Kastamonu'da yaşayanların 5-6 katı kadar nüfus İstanbul'da yaşıyor. Burası gerçekten baktığımız zaman bir cazibe noktası, daha bakir bir alan, bozulmamış. İnşallah buraya yakışır turistik tesisleri de yapıp bu güzellikleri dünyaya açarız" diye konuştu.

"KASTANMONU İÇİN GÜZEL BİR GÜN"

Vatandaşlar da hava limanına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Bir vatandaş, "Şimdi gerçekten aynı vücudumuz için kan ne ise, ülkemiz için yollar da o. Kastamonu için Türk Hava Yolları da o manada büyük bir boşluğu doldurmuş durumda" derken bir başkası, "Ulaşım yoksa hiçbir şey yok. Bu ister kara yolu ister hava yolu. Ama bir ilin gelişebilmesi, kalkınması açısından hava yolunun önemi tartışılmaz. Dolayısıyla bugün Kastamonu için çok güzel bir gün" diye konuştu.

Kastamonu'yla İstanbul arasında ilk etapta Pazartesi, Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri olmak üzere karşılıklı 4 sefer düzenlenecek.
<< Önceki Haber Kastamonu'da 54 yıllık hasret bitti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER