Kimse Yok Mu'dan anlamlı yardım

Kimse Yok Mu derneği Moğolistan’da ihtiyaç sahiplerine soba dağıttı.

Kimse Yok Mu'dan anlamlı yardım

Başkent Ulanbator’a 400 kilometre uzaklıkta bulunan Erdenet şehrinde dağıtılan sobaları alan ihtiyaç sahipleri, dernek yetkililerine teşekkür etti. Moğol basınının ilgi gösterdiği sobaların dağıtımı sırasında duygulu anlar yaşandı. Soba alan bazı ihtiyaç sahiplerinin gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Dağıtım sırasında Erdenet şehrinde bulunan Moğol -Türk Okulu Müdürü ve Eyalet Meclis Başkanı da hazır bulundu.

Kimse Yok Mu Moğolistan Genel Koordinatörü Şahin Kayan, derneğin Moğolistan'da yardımlarını sürdüreceğini ifade etti. Hava sıcaklığının eksi 50 dereceye kadar düştüğü Moğolistan’da yapılan yardımın büyük bir anlam taşıdığını söyleyen Moğol yetkililer, derneğe teşekkür etti.

Etkinlikte hazır bulunan Eyalet Meclis Başkanı Bank Myagmarsuren, Kimse Yok Mu derneğinin yardımlarını çok önemsediklerini ifade etti. Myagmarsuren, "Türk okullarıyla birlikte yıllardır Moğol halkına yapmış olduğumuz yardım çalışmalarına bugün yeni bir halka ekledik. Kimse Yok Mu derneğine çok teşekkür ediyorum." dedi.
Kimse Yok Mu Derneği, Erbil'de Suriyeli mülteci çocuklar için okul açtı

Kimse Yok Mu Derneği, Kuzey Irak Kürdistan Yönetimi'nin Erbil şehrinde Suriyeli mülteciler için kurulan Kuştepe kampında çocuklar için okul açtı. Okulun açılış törenine Erbil Valisi Nevzat Hadi’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda üst düzey yetkili katıldı. Okulu iki ay gibi kısa bir süre içinde hizmete açan Kimse Yok Mu Derneği'ne teşekkür eden Nevzat Hadi, bu gibi faaliyetlerin iki milletin kardeşliğini daha da pekiştirdiğini ifade etti.

ZOR DÖNEMİMİZDE OKUL AÇTINIZ

Bölgede bulunan Hizmet Hareketi okullarından övgü ile bahseden Hadi,” Bölgede faaliyet gösteren okullar eğitim anlamında çok büyük işler yapmışlardır. Bu okullar zor dönemimizde 1990 yıllarında açıldı. Tüm sıkıntılı dönemlerde burada bizlerle birlikte oldukları için kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmasının ardından okul defterini imzalayan Nevzat Hadi, Suriyeli mülteci çocuklara hizmet verecek okul hakkında ilgili idarecilerden detaylı bilgi aldı.

Törende hazır bulunan Kimse Yok Mu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Oruç, din ve ırk ayrımı yapmadan her yerde bulunduklarını dile getirdi. Oruç, ’’Kimse Yok Mu olarak, bizim için Afrikalı olmuş, Avrupalı olmuş ya da Asyalı olmuş fark etmez. Kimse Yok Mu olarak sıkıntının olduğu, ihtiyacın olduğu her yerde olmaya çalışıyoruz ’’dedi.

Suriyeli mülteci çocukların okulda sadece eğitim görmeyeceklerini aynı zamanda kardeşlik duyguların pekişeceğini söyleyen Oruç, var olan sıkıntılı günlerin birlik ve beraberlik yoluyla aşılacağının ifade etti.

Oruç konuşmasına söyle devam etti.’’ Erbil’de bulunan Suriyeli mülteci çocuklara sahip çıkılması gerektiğini, yavrularımızın özellikle eğitim konusunda ihtiyaçlarının giderilmesi için bizler buradayız. Biz din, irk, renk ayrımı yapmadan vazifelerimizi yerine getiriyoruz.”

ATİLLA TAŞ’TAN TEŞEKKÜR

Kimse Yok Mu’nun yaptırdığı okul için Kuzey Irak Erbil’e giden çok sayıda gazeteci, yazar ve sanatçılardan oluşan ekip, Suriyeli mültecilerin yaşadıkları kampı gezdiler. Kampı ziyaret eden sanatçı Atilla Taş, kampta yaşayan Türkmen, Arap, Kürt çocuklarına sahip çıkan Kimse Yok Mu Derneği'ne teşekkür etti.
Taş:” Durumları çok zor, Allah yardımları olsun. Şu an arkada gördüğünüz gibi bir okul açmışlar. Kendilerini tebrik ediyorum, helal olsun.” dedi.
<< Önceki Haber Kimse Yok Mu'dan anlamlı yardım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER